Pakistan tuohtui USA:n puolustusministerin kommenteista

Pakistanin ulkoministeriö pitää yksinkertaistavina ja väärin kohdistettuina kommentteja, joiden mukaan Afganistania on vaikea vakauttaa niin kauan kuin terroristeillä on Pakistanissa suojapaikkoja.

Ulkomaat
Leon Panetta
Yhdysvaltain puolustusministeri Leon PanettaSabri Elmhedwi / EPA

Pakistan tyrmää Yhdysvaltain puolustusministerin Leon Panettan tuoreet kommentit terroristien Pakistanissa olevista suojapaikoista.

Panetta sanoi torstaina Afganistanin-vierailullaan, että Afganistanin vakauttaminen on vaikeaa niin kauan kuin kapinallisilla on turvapaikkoja Pakistanissa. Hän vaati Pakistanilta toimia terroristiryhmien kitkemiseksi ja sanoi, että Yhdysvaltain kärsivällisyys asian suhteen on loppumassa.

Pakistanin ulkoministeriö moittii Panettan kommentteja väärin kohdennetuiksi ja hyödyttömiksi pyrkimyksissä rauhoittaa aluetta.

- Mielestämme puolustusministeri yksinkertaistaa liikaa joitakin hyvin monimutkaisia kysymyksiä, joita kohtaamme toimiessamme ääriaineksia ja terrorismia vastaan, ministeriö katsoo.

Se myös huomauttaa Pakistanin sanoneen toistuvasti, ettei maa salli maaperänsä käyttämistä mitään maata vastaan eikä anna minkään ryhmän käyttää sitä suojapaikkana. Pakistan noudattaa omaa strategiaansa operaatioissaan kapinallisia vastaan, ministeriö sanoo.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat aiemminkin vaatineet Pakistania tiukentamaan toimiaan aseellisten ryhmien kitkemiseksi, ja erityisesti niiden, jotka toimivat lähellä Afganistanin rajaa.

Yhdysvallat haluaa Pakistanin panevan kuriin etenkin islamistisen Haqqani-verkoston, joka on Afganistanin Taliban-kapinallisten ja terroristiverkosto al-Qaidan liittolainen. Haqqania syytetään useista Afganistanissa tehdyistä iskuista.

Lähteet: Reuters