Vilkas alkukesän tapahtumaviikonloppu

Museomarkkinat, Häme-päivä Iittalan lasimäellä, Erämessut sekä mm. Forssassa maarata-ajot ja Hauhon Hovinkartanon taidekesän avaus. Kesän ensimmäinen tapahtumaviikonloppu oli runsas.

Iittala
Pormestarinna Maria Christina Blom sekä Ritari Sergei
Suvi Rajala

Hämeenlinnan historiallisen museon juhlavuoden Museomarkkinat pidettiin museon ja Vankilamuseon piha-alueella Linnanniemellä ensimmäistä kertaa. Markkinatunnelman loivat eri puolelta Kanta-Hämettä saapuneet myyjät sekä yhdistykset. Yleisölle oli ohjelmaa ja teatteria, työpajoja ja työnäytöksiä sekä vanhoja autoja.

Sunnuntaina kesä pyörähti käyntiin myös Hauholla, kun perinteinen Hovinkartanon taidekesä avattiin. Eripuolella kartanoa sijaitsevissa rakennuksissa on useita näyttelyitä. Hovinkartanon pitäjät Riitta ja Risto Tarvainen kertoivat, että vetäytyvät näyttelyn järjestämisestä. Hovinkartanossa on ollut kesänäyttelyitä jo 25. vuoden ajan. Avajaispuheen pitänyt Sanni Grahn-Laasonen kehotti seudun yhdistyksiä tai muita tahoja jatkamaan perinnettä.

Iittalan lasimäellä vietettiin Häme-päivää lepposassa kesänavaus tunnelmassa. Ja samaan aikaan miteltiin Iittala Cupissa lasinpuhalluksesta. Jännittävän kisan voitti Keijo Kopra.

Lasifantasiassa avautui Iittalan lasinpuhaltajien töistä koostuva kesänäyttely ja Iittalan lasimuseolla on esillä uusi teemanäyttely ”Presidentin lasit”.