Mirja Vehkaperä: Nappisuoritus

Pohjoispohjalainen väki teki nappisuorituksen Keskustan puoluekokouksessa viikonloppuna Rovaniemellä. Suurpiiri sai viimeinkin puheenjohtajan. Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan piiristä oli mukana 450 kokousedustajaa.

Mirja Vehkaperä
Mirja Vehkaperä ei lähde Keskustan puheenjohtajataistoon. Hän toivoo YLE Oulun haastattelussa puolueen miehiltä parempaa tukea naisjohtajille.YLE / Antii Pylväs

Edellisestä maakunnan puheenjohtajaa saa hakea viime vuosisadan alkupuoliskolta. Tuolloin silloisessa Maalaisliitossa puheenjohtajan nuijaa heiluttivat Otto Karhi (1906-1909) ja Kyösti Kallio (1909-1917). Seuraava puheenjohtaja eli Filip Saalastikin (1917-1918) voitaneen laskea maakunnan mieheksi. Nyt valittu Juha Sipilä on siis neljäs pohjoispohjalainen puheenjohtaja.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Mirja Vehkaperä on innoissaan maakunnan menestyksestä. Vehkaperä korostaa, että jatkossa uusi puheenjohtaja Juha Sipilä tarvitsee tuekseen myös ne, jotka eivät äänestäneet Sipilää. Nyt politiikasta on löydettävä yhteisiä arvoja, keskustan Pohjois-Pohajnamaan piirin puheenjohtaja Mirja Vehkaperä painottaa.

- Pyritään löytämään politiikasta sellaisia asioita, joista me todellakin ollaan samaa mieltä. Kyllä yhtenäisyys ja tuki valitulle puheenjohtajistolle täytyy löytyä, Vehkaperä sanoo.