Hyppää sisältöön

Menneisyyden huippunimet loihtivat olympialaisten päätösspektaakkelin

Lontoon kesäolympialaiset huipentuvat tähtinimiä vilisevään kattaukseen, kun elokuun päätösseremoniassa lavalle astelevat Take That, The Who ja George Michael.

Brittimuusikko George Michael esiintyi lokakuussa 2011 Hampurissa, Saksassa. Elokuussa 2012 Michael tähdittää kesäolympialaisten päätöskonserttia Take Thatin, The Whon ja Emeli Sanden kanssa. Kuva: Angelika Warmuth / EPA

Vaikka olympialaiset eivät ole vielä edes alkaneet, monet odottavat jo niiden päättymistä. Neljän vuoden välein järjestettävän, tänä kesänä Lontoossa kisailtavan urheilun supertapahtuman päätösjuhla on perinteisesti maailman luokan show - niin hypeltään kuin esiintyjäkaartiltaan.

Vuosi 2012 ei ole poikkeus, kun brittimusiikin supernimet The Who, George Michael, Take That, sekä Emeli Sande esiintyvät yli kaksituntiseksi suunnitellussa spektaakkelissa. Englantilaisen Daily Mirrorin -lehden mukaan järjestäjät halusivat päätöseremoniaan neljä suuren luokan artistia, jotka peilaisivat brittimusiikkia viideltä viime vuosikymmeneltä ja siten vetoaisivat yleisöön lapsista vaareihin.

Täysin virheettä ei tapahtuman suunnittelu järjestäjätaholta tosin sujunut, sillä The Whon keulamies Roger Daltrey kertoi viime kuussa myös yhtyeen 1978 menehtyneen rumpalin Keith Moonin saaneen kutsun pitoihin.