Yhteiskunnalliselle tv-draamalle tukea

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus tuki viiden tv-draamasarjan käsikirjoittamista.

kulttuuri

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on jakanut tämän vuoden tv-draamasarjojen käsikirjoitustuet. Viiden tukea saaneen sarjan keskeisenä tekijänä on yhteiskunnallisuus.

Tukea saaneet teokset ovat Kaarle Ahon Sortavala, Gunilla Hemmingin Godheten själv, Matti Kunnusen Rahti, Marit Lallin Aurora ja Jukka-Pekka Siilin_ Luopiot_.

AVEKin tuotantoneuvoja Timo Korhosen mukaan tuettuja sarjaideoita yhdistää se, että niiden kaikkien pohjana on jokin merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Sen aiheuttamassa paineessa päähenkilöt toimivat ihmissuhteissaan ja joutuvat arvioimaan moraaliaan.

Paperiteollisuudesta ympäristoaktivisteihin

Ahon Sortavala tutkii suomalaisen paperiteollisuuden ulkoistamisen vaikutuksia sekä suomalaisten ja venäläisten suhteita suuren elintasokuilun yli. Hemmingin sarjassa Godheten själv pohditaan itsekkyyttä ja arvoja kaksikielisen rannikkokaupungin sairaalan yksityistämisprosessissa.

Vastuutamme salakuljettajien armoille joutuvista, Suomesta karkotettavista pakolaisista arvioidaan Kunnusen teoksessa Rahti ja eko-rikoksiin ajautuvien ympäristöaktivistien moraalia Siilin sarjassa Luopiot. _Aurorassa _Lalli avaa suomalaisen sosiaalipolitiikan perustajan Aurora Karamzinin monitasoista ja traagistakin elämäntarinaa.

- Toteutuessaan nämä teokset voivat osoittaa yhteisömme kipupisteitä ja ravistella kunnolla arvojamme, sanoo tuotantoneuvoja Timo Korhonen.

Tuen yhteismäärä oli tänä vuonna 30 000 euroa. Kullekin käsikirjoittajalle myönnetty tuki on 6 000 euroa. Hakijoita oli yhteensä 30.