Harjavallan liikunta- ja uimahalli sai peruskivensä

Harjavallan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Nummikari huokasi helpotuksesta, kun yli neljänkymmenen vuoden jahkailun jälkeen uimahallin rakennustyöt polkaistiin vihdoin käyntiin. Onnea tulevan liikuntakeskuksen käyttäjille toi asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, jolla oli kunnia muurata peruskirja hallin peruskiveen.

Harjavalta
Liikunta- ja uimahallin peruskiven muurasi Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuruyhdessä harjavaltalaispäättäjien kanssa.
Jari Pelkonen / Yle

Harjavallan vapaa-aikasihteeri Vesa Hakala totesi peruskiven muuraustilaisuudessa, että olisi voinut pitämänsä puheen typistää yhteen sanaan, "vihdoinkin".

Uima- ja liikuntahallin rakentamista onkin saatu odottaa Harjavallassa pitkään. Honkalan liikuntakeskuksen viereen rakentuvat hallit ovat olleet harjavaltalaispäättäjien keskusteluissa mukana jo 1970-luvulta lähtien. Sen jälkeen asiaa on pohdittu tasaisin väliajoin eri vuosikymmenillä, kuitenkaan itse asiaan pääsemättä.

Nyt hommiin ryhdyttiin kaupungin paksun kukkaron rohkaisemana. Yli 14 miljoonan euron hallinhanke on mahdollista toteuttaa Harjavallan taseeseen kertyneen ylijäämän turvin. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Reijo Nummikarin mukaan ilman kaupungin hyvää taloustilannetta hallien rakentamiseen varmaankaan oltaisi ryhdytty.

Tämä on harjavaltalaisille suuri asia.

Harjavallan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Risto Nummikari.

- Meillä on taseessa yli 17 miljoonaa ylijäämää. Se antoi meille päättäjille rohkeuden ja nyt me uskallettiin tehdä se päätös, jota täällä paikkakunnalla on 40 vuotta jahkailtu, Nummikari iloitsi.

- Olen erittäin tyytyväinen tähän hankkeeseen. Tämä on harjavaltalaisille suuri asia, Nummikari toteaa.