Hyppää sisältöön

Vaasalaiskoulujen vartiointia tehostetaan

Viikonvaihteessa kaikkiaan kolme vaasalaiskoulua koki kovia. Vanhan Vaasan, Hagan ja Nummen kouluilla oli tehty mittavia tuhotöitä. Nyt vartiointia lisätään.

Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Viime viikonvaihteessa Ristinummen ja Vanhan Vaasan alueella kolmella koululla rikottiin useita kymmeniä ikkunalaseja sekä ilmastointiputkia. Lisäksi tasakattoisten koulurakennusten katoille oli kiivetty aiheuttamaan vielä lisää vahinkoa. Vauriot ovat mittavia ja korjauskustannukset nousevat tuhansiin euroihin. Korjaustöitä kouluilla tehtiin vielä tiistaina.

Nyt koulujen rehtorit ovat kyllästyneet lopullisesti tihutöihin ja koulujen vartiontia on päätetty tehostaa. Vanhan Vaasan koulun rehtori Jyrki Jokinen sanoo, että alustavasti vartioinnista on jo sovittu.

- Ajatuksena on, että valvontaa lisätään. Vartiointitoimisto tulee käymään usein näillä kouluilla nyt viikonloppuisin ja muutenkin. Se on ainoa mahdollisuus näin nopealla aikataululla, sanoo Jokinen.

Kameravalvontaa vaasalaiskouluissa ei pääsääntöisesti ole. Ainoastaan Isolahden koulussa on kamerat. Ne on hankittu vanhempaintoimikunnan avulla. Nummen koulun rehtori Kai Luoma sanoo, että kameroiden hankkiminen on resurssikysymys. Se, ehkäisisivätkö kamerat tihutöitä, on vaikea etukäteen arvioida, miettii Luoma.