1. yle.fi
  2. Uutiset

Stadin friiduksi Taru Valjakka, kundiksi Esko Salminen

Stadin friidun ja kundin arvonimet saivat tänä vuonna oopperalaulaja Taru Valjakka ja näyttelijä Esko Salminen. Konkareiden rinnalle nimettiin Stadin junnuiksi neljä Risto Räppääjä -filmeissä ansioitunutta nuorta; Olivia Ainali, Joel Bonsdorff, Lauri Karo ja Venni Uotila.

Helsinki
Stadin friidu Taru Valjakka ja Stadin kundi 2012 Esko Salminen
Stadin friidu tänä vuonna on Taru Valjakka ja Stadin kundi Esko Salminen.Helsingin kaupunki

Stadin Slangi julkisti valintansa perinteisin menoin puoliltapäivin Espan lavalla. Raati perusteli Taru Valjakan friidu-valintaa sillä, että hyväntuulisella ja rennolla laulaja-laulunopettajalla on nauru herkässä. Raati luonnehti Valjakkaa myös aidoksi, stadilaiseksi klassisen musiikin edustajaksi.

Esko Salmisen valintaa Stadin kundiksi raati perusteli toteamalla, että Salminen on pitkän linjan arvostettu näyttelijä ja Jussi-palkittu koko kansan suosikki. Salmista kuvailtiin palkisemisperusteissa myös paljasjalkaiseksi stadilaiseksi parhaimmillaan, rennon positiiviseksi ja helposti lähestyttäväksi.

Nyt valittiin kolmatta kertaa myös Stadin junnu. Arvonimen sai yhteisesti kolme nuorta näyttelijää; Olivia Ainali, Joel Bonsdorff, Lauri Karo ja Venni Uotila. Nuoret ovat keränneet meriittinsä muun muassa Mari Rantasilan elokuvassa "Risto Räppääjä ja Viileä Venla".

Stadin friidu ja kundi on valittu Helsinki-päivänä vuodesta 1996 lähtien.

Lue seuraavaksi