1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuhkimo tähdittää Rovaniemen kesää

Rovaniemeläisen Konttisen kesäteatterin musiikkinäytelmä Tuhkimo saa ensi-iltansa sunnuntaina. Tuttujen konkareiden rinnalla näyttelee tänä kesänä nuoria teatterilupauksia.

teatteritaide
Lapset ja äidit katsomossa
Maija-Liisa Juntti / Yle

"Olipa kerran prinssi, jonka sydämen Amorin nuoli lävisti kesken sauvakävelylenkin. Loppu onkin historiaa..." Konttisen kesäteatteri luottaa tänäkin vuonna tuttuun tarinaan, jota höystetään nykyajan mausteilla. Näytelmä on Rovaniemen teatterin tulevan johtajan, Juha Vuorisen käsialaa.

- Tuottaja Hannu Frimanin kanssa näimme version joitakin vuosia sitten Törnävän kesäteatterissa ja ajattelimme, että tämä voisi sopia meillekin, ohjaaja Vesa-Matti Komonen kertoo.

Rovaniemellä tehdään aktiivista nuorisoteatterityötä.

Ohjaaja Vesa-Matti Komonen

Konttisen kesäteatterin lavalla nähdään tänä kesänä paikallisia teatterinuoria.

- Rovaniemellä tehdään aktiivista nuorisoteatterityötä. Tämä on nuorille hyvä paikka kokeilla ammattimaista tekemistä tiukasti, mutta rennosti. Kun saadaan nuorta verta, se on hyvä vastapaino konkareille, Komonen miettii.

Tuhkimon roolissa nähdään Kati Pohjanen, pahaa äitipuolta esittää Irene Tikka, sisarpuolia Tomi Enbuska ja Joni Kuokkanen, Prinssinä puolestaan hurmaa Jarno Jokiharju. Nuorta polvea edustavat Hiirten rooleissa nähtävät Iida-Sofia Luusua ja Tuomas Toiviainen.

Konttisen Kesäteatterin kausi on Lapin kesän tapaan lyhyt, mutta tiivis; sunnuntain jälkeen esityksiä tehdään 5-8 kertaa viikossa. Ainoastaan Jutajaisten aikaan pidetään käytännön syistä pieni tauko.

- Vesi kantaa hyvin äänen Jutajaisten esiintymislavalta tänne toiselle puolelle jokea, joten siinä pidämme pienen hengähdystauon. Lapin kesän takia joudumme pakkaamaan näytöksen tiiviiseen jaksoon. Se on raskasta, mutta myös antoisaa, ohjaaja Komonen hymyilee.

Lue seuraavaksi