Berner kasvaa Heinävedellä vuoden päästä

Uuden teknokemian tehtaan tarkoitus toimia Heinävedellä ensi kesänä.

Berner
Korrek-lasinpesunestettä.

Berner Oy on tuomassa Heinävedelle kahta uutta tehdasta. Berner siirtää Heinävedelle, etanolipohjaisia, palavia nesteitä valmistavan tehtaan sekä etikkatehtaan.

Perheyritys Berner Oy:n toimitusjohtaja George Berner arvoi, että muun muassa lasinpesunesteitä valmistava teknokemian tehdas voisi olla toiminnassa vuoden kuluttua. Toimitusjohtaja Berner pitää aikataulua tiukkana mutta mahdollisena.

- Sinne pitää rakentaa putkistot ja laitteistot ja se vie aikaa, toteaa Berner.

Rajamäeltä siirtyvän etikkatehtaan on määrä aloittaa Heinävedellä toimintansa vuoden 2014 alusta. Berner sulkee Rajamäen etikkatehtaan ja siirtää sen Heinävedelle. Nykyisille työntekijöille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä työskentelemään Heinäveden tehtaaseen.

Entuudestaan Bernerillä on Heinävedellä olemassa jo palamattomia nesteitä, kuten shampoita ja voiteita valmistava tehdas.

Uusien tehtaiden tulo varmistunut myös kunnan puolesta

Berner Oy:n laajentuminen Heinävedellä on myös kunnan puolesta varmistunut. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt suunnitelman, jonka mukaan kunta rakentaa noin 2000 neliön vuokratilat Bernerille Rajamäeltä Heinävedelle siirtyvälle etikkatehtaalle.

Rakentaminen maksaa 2-3 miljoonaa euroa. Lisäksi kunta vuokraa niinsanotun Karpalohallin tilat yhtiölle teknokemian tehtaan laajentamista varten.

Hankkeen arvioidaan tuovan Heinävedelle kolmekymmentä henkilötyövuotta.