Alpakat ihastuttavat Kirjurinluodon kesässä

Kirjurinluodon aasiaitauksen asukkailla on tänä vuonna totuttua pidemmät kaulat. Kesälaitumella kirmaavat nyt eteläamerikkalaiset kamelieläimet, Harjavallassa talvehtivat alpakat.

Alpakka
Alpakoita
Rami Koivula / Yle

Porin Kirjurinluodossa on totuttu näkemään kesäisin aaseja ja muuleja. Tänä vuonna tutut kavioeläimet eivät laitumelle saapuneet, mutta Kirjurinluodon Arenan kupeessa saadaan nyt ihastella pitkäkaulaisia alpakoita.

- Olen oikein tyytyväinen tähän ratkaisuun. Uskon, että moni ei ole nähnyt alpakoita kuin maatalousnäyttelyissä, sillä nämä ovat sen verran harvinaisia laiduneläimiä vielä Suomessa, toteaa Porin puistotoimen viherhoitopäällikkö Veijo Marin.

Lempeitä ja rauhallisia kamelieläimiä

Marinin mukaan harjavaltalaisen Villa Alpakan kanssa on sovittu, että Kirjurinluodossa laiduntaa kesän aikana 4-6 alpakkaa. Tänään aitaukseen saapuivat Albert, Unski, Ludviq, Erkki, Oliver ja Nokita. Kamelieläimet eivät suurta meteliä itsestään pidä.

- Ne ovat lempeitä ja vaatimattomia eläimiä. Ne tulevat toimeen niukalla ravinnolla, lähinnä ruoholla ja kestävät hyvin säätä kuin säätä. Ne ovat niin hiljaisiakin, että eivät aiheuta ympäristölleen äänisaasteita. Vaikka ne saattaisivat pitää jazz-musiikistakin, niin totesimme, että muiden äänisaasteilta alpakat pidetään suojassa ja ne menevät Jazzien ajaksi kotitilalleen ja palaavat sieltä sitten porilaisia ja vierailijoita ilahduttamaan, Marin toteaa.