Alma Median yt-neuvottelut ohi - noin sata henkilötyövuotta pois

Työntekijöitä vähennetään muun muassa eläkejärjestelyiden avulla. Irtisanottavien osuus vähennettävästä henkilöstöstä on runsas kolmannes.

talous
Aamulehden henkilökunta marssi ulos vastalauseena Alma Median suunnitelmille.
Aamulehden henkilökunta marssi ulos vastalauseena Alma Median suunnitelmille.Kalle Parkkinen / Str / Lehtikuva

Mediakonserni Alma Median alue- ja paikallislehtiä koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Alma Media aikoo vähentää 103,5 henkilötyövuotta.

Osa vähennyksistä toteutuu vapaaehtoisin järjestelyin ja osa muun muassa eläköitymisen seurauksena ja siirtämällä henkilöstöä konsernin sisällä.

Irtisanomalla vähennetään enintään 44,5 henkilötyövuotta, kertoo Alma Media.

Alma Media arvioi yt-neuvottelujen alussa huhtikuussa, että vähennystarve olisi 135 henkilötyövuotta. Yt-neuvotteluiden piirissä oli 810 henkilöä.

Alma Median alue- ja paikallislehtiin kuuluvat Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat sekä 29 paikallis- ja kaupunkilehteä.

Henkilöstövähennysten jälkeen Alman alue- ja paikallislehdistä koostuva Alma Aluemedia aikoo tiivistää lehtien välillä tehtävää yhteistyötä eli samaa toimituksellista sisältöä käytetään jatkossa yhä useammassa lehdessä.

Aamulehti ja SK painoon esimiesvoimin

Eniten irtisanomiset tuntuvat tamperelaisessa Aamulehdessä, jonka toimitus käveli ulos yt-neuvottelujen lopputuloksen selvittyä.

Myös porilaisen Satakunnan Kansan työntekijät poistuivat työpaikaltaan.

Alman Aluemedian johtaja Kari Juutilaisen mukaan huomisen lehdet pyritään julkaisemaan esimiesvoimin.

- Lehdet ovat kuitenkin tavanomaista ohuempia, Juutilainen toteaa.