1. yle.fi
  2. Uutiset

Innovaatiofoorumissa avataan venäjänkaupan myyttejä

Lappeenrannassa järjestettävän foorumin tarkoitus on tuoda eurooppalaiset ja venäläiset yrittäjät yhteen. Kolmannen kerran järjestettävä EU-Venäjä-innovaatiofoorumi on entistä kansainvälisempi. Osallistujia on 34:sta eri maasta.

talous
Eu-Russia innovation forum lippu venäjä suomi (25.5.2010)
Yle

Lappeenrannassa alkava EU-Venäjä-innovaatiofoorumi kerää yhteen maineikkaiden kansainvälisten yritysten edustajia, huippututkijoita ja asiantuntijoita.

- Foorumissa ei ole enää pelkästään kyse Euroopasta ja Venäjästä, vaan näytämme hyviä kansainvälisiä esimerkkejä yhteistyön tekemisestä ympäri maailmaa, kertoo Lappeenrannan kaupungin markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman.

Usein yrittäjät esimerkiksi luulevat että Venäjällä voi toimia vain venäjän kielellä

Mirka Rahman

Teknillisellä yliopistolla järjestettävässä tapahtumassa on puhujina mm. fysiikan Nobel-palkinnon voittaja Zhores Alferov, elinkeinoministeri Jyri Häkämies ja Angry birdsin kehittäneen Rovio Entertaiment Oy:n Harri Koponen.

- Myyttejä tullaan foorumissa murtamaan. Usein yrittäjät esimerkiksi luulevat että Venäjällä voi toimia vain venäjän kielellä, jatkaa Rahman.

Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen.

Yrittäjät kohtaavat bisnesenkelit

Kolmannen kerran järjestettävässä foorumissa paikallisilla yrityksillä on mahdollista tulla esittelemään omia yritysideoitaan rahoittajille.

- Siinä yrittäjällä on tilaisuus mennä kertomaan omasta tuotteesta tai palveluistaan rahoittajille ja tavata niitä ihan oikeita bisnesenkeleitä. Oman tuotteen voi tällä tavalla saada aivan uudelle tasolle ja uusille markkinoille, kertoo Rahman.

Esittelyyn ollaan rekisteröity etukäteen ja se on ollut kaikille avoin.

EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012.

Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network.

Lue seuraavaksi