News of the Worldin ex-päätoimittaja oikeudessa

Rebekah Brooksia syytetään todisteiden kätkemisestä poliisilta, kun se tutki News of the World -lehden salakuunteluskandaalia.

Ulkomaat

Lakkautetun News of the World -lehden entinen päätoimittaja Rebekah Brooks joutuu keskiviikkona ensi kertaa oikeuden eteen Britanniaa kuottaneessa salakuunteluskandaalissa.

Brooksia, hänen miestään ja neljää muuta syytetään poliisin tutkinnan estämisestä. Brooksin väitetään kätkeneen aineistoa poliiseilta, jotka tutkivat News of the Worldissa tapahtuneita laittomuuksia.

Brooks ja hänen miehensä ovat kiistäneet syytteet ja väittäneet, että Brooksista on tehty syntipukki. Jos heidät todetaan syyllisiksi, heidät saatetaan tuomita vankilaan.

168-vuotias News of the Wolrd -lehti lakkautettiin viime vuonna, kun paljastui, että lehti oli salakuunnellut ihmisten puhelinvastaajia uutisia saadakseen. Poliisi tutkii myös, lahjoivatko toimittajat viranomaisia, muun muassa poliiseja, juttuja saadakseen.

Skandaalissa on pidätetty noin 50 ihmistä. Skandaalin myötä Britanniassa on käynnistetty myös tutkimus, jossa selvitetään poliitikkojen ja lehdistön välistä suhdetta.

News of the World -lehti on osa vaikutusvaltaisen mediamagnaatin Rupert Murdochin mediaimperiumia.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset