1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtaisat maastopalot riehuvat Coloradossa ja New Mexicossa

Yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa riehuu kaikkiaan 19 suurta paloa. New Mexicossa ja Coloradossa roihuavat palot kuuluvat suurimpiin osavaltioiden historiasssa.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Coloradon ja New Mexicon osavaltioissa kamppaillaan valtaisia maastopaloja vastaan.

Coloradossa tuli on vallannut yli 17 000 hehtaaria maastoa ja palo on kolmanneksi suurin osavaltion historiassa. Palossa on kuollut yksi ihminen.

Palo riehuu noin 60 kilometrin päässä Denveristä. Tiistaina sankka savu ulottui Denveriin asti ja esti tilapäisesti sammutustöihin osallistuvien koneiden nousun ilmaan. Paloa on sammuttamassa noin 500 palomiestä, mutta määrä on tarkoitus 1,5-kertaistaa keskiviikkona.

New Mexicossa maastopalo on riehunut lähes 15 000 hehtaarin alueella ja palo kuuluu niin ikään osavaltion historian suurimpiin. Tuli on tuhonnut tai vahingoittanut yli 200 taloa. Tiistaina kerrottiin, että kolmannes palosta on saatu hallintaan. Paloa on ollut sammuttamassa noin tuhat palomiestä.

Suuria maastopaloja riehuu yhteensä 19 yhdeksässä Yhdysvaltain osavaltiossa. Liittovaltio on lähettänyt sammutustöihin 4 500 ylimääräistä palomiestä sekä luvannut osavaltioille apua, jotta ne selviytyvät palojen aiheuttamista kustannuksista.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi