Pinkit prinsessat pöllyävät pallokentällä

Parikymmentä 4-9 -vuotiasta tyttöä kokoontui tiistai-iltana Kemin Karihaaran tekonurmelle vilistämään touhukkaana pinkkien pallojen perässä.

Merilappi United
Pikkutyttöjen jalkapallokoulu eli "PrinsessaLiiga" toimii Kemissä.
Juha Peltoperä / Yle

Merilappi Unitedin junioripäällikkö Hannu Vuorisalo myhäili tyytyväisenä, kun ilta-aurinko helli pelaajia heti "PrinsessaLiigan" ensimmäisenä ehtoona. Yhtä hymyä ja naurua olivat myös liigan lippis- ja huivipäiset palloilijat.

Kaikkia kiinnostivat erityisesti tyttömäisen sievät pelipallot, jotka kuitenkin aluksi jätettiin suosiolla sivuun. Vuorossa oli nimittäin Merilappi Unitedin edustusnaisten vetämä "hippalämmittely".

Innon mimmien perintöä

Hannu Vuorisalo kertoo, että nais- ja tyttöfutis on Meri-Lapissa kovassa nosteessa ja siksi peliä halutaan juurruttaa laajalti lasten ja nuorison keskuuteen.

- Toivomme, että tästä pinkistä porukasta, jokaisesta ikäluokasta, nousisi pelaajia juniorijoukkueisiin ja aina edustusjoukkueeseen saakka. Kesän aikana Karihaarassa on kaikkiaan kaksitoista kokoontumista ja hommaa jatketaan aina syyskuun alkuun saakka, muikistelee junioripäällikkö liikkuvan kahvion tiskin takaa.

Hänen mukaansa alku näyttää hyvältä, näin jatketaan Innon mimmien perinnetttä.

"Mulla on omat nappikset"

Intoa piisaakin metrikaupalla, kun neljävuotias Anni esittelee ylpeänä hienoja mustia nappulakenkiä. PrinsessaLiigasta saatu pinkki pallo puristuu tiiviisti tytön syliin. Kohta mennään!

Emma, myös neljä vuotta, syöksyy samantien pallo kainalossa kohti isompien prinsessojen ryhmää.

- Hei tuu takas tänne, huikkaa ohjaaja. Aletaan prinsessahippaa ekaksi!