Häkämies: Jäämeren rataan palataan pian

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) lupaa, että Jäämeren ratayhteyttä linjataan vielä tämän vaalikauden aikana. Kokoomusministeri luonnehtii Jäämeren rautatien rakentamista "mielenkiintoiseksi visioksi". Radan rakentaminen on yksi Itä- ja Pohjois-Suomen tulevaisuutta pohtineen työryhmän ehdotuksista.

Jyri Häkämies
Jyri Häkämies.
Jyri Häkämies.Yle

- Kun pohjoisen alueen merkitys kasvaa mineraaleissa ja energiassa, millä tavalla Suomella voisi olla yhteys Jäämerelle. Uskon, että tähän asiaan palataan piakkoinkin. Meidän täytyy muodostaa kanta siihen. Mikäli se on positiivinen, millä tavalla se voisi olla mahdollista ja mitkä ovat ne talouden luvut siellä takana. Hyvä esitys, mutta tässä vaiheessa se on vielä visio, mutta mielenkiintoinen visio.

Työryhmä ei ottanut kantaa siihen, mistä mahdollinen rautatie Jäämerelle kulkisi. Myöskään Häkämies ei ottanut ratalinjaan kantaa.

- On tärkeää, että pystyisimme luomaan strategisista linjoista yksimielisyyden pitkälle tulevaisuuteen, koska kysymys on valtavan isoista hankkeista ja eri tahoilla pitää olla tietoisuus siitä, mitä kautta asioita kehitetään. Uskoisin, että tällä vaalikaudella tätä täytyy linjata.