Riihimäen Judoseuran Jaana Sundberg Olympiatatamille

Kaksista edellisistä Olympialaisista niukasti rannalle jäänyt Jaana Sundberg nähdään sittenkin Lontoon Olympialaisissa.  Kansainvälinen Judoliitto ilmoitti paikasta keskiviikkona.

judo
Judoka Jaana Sundberg
Yle

Riihimäen Judoseuran Jaana Sundberg on saanut Olympiapaikan naisten 52-kiloisten sarjaan. Kaikkia paikkoja ei oltu vielä jaettu, ja kansainvälinen Judoliitto ilmoitti karsinnoissa jääneiden paikkojen saajat keskiviikkona.

Sundberg oli karsintojen paras suomalainen, hän mutta joutui jättämään muutamia kilpailuja väliin loukkaantumisen vuoksi, ja oli lähellä jäädä ulos Lontoosta monimutkaisen karsintamatematiikan takia. Judoka oli luonnollisesti huojentunut uutisen kuultuaan.

- Tuntuu hyvältä ja huokaisin helpotuksesta, kun kuulin uutisen.

Karsintataival oli pitkä

Judon olympiakarsinta kesti peräti kaksi vuotta, jolloin Jaana Sundberg kilpaili eri puolilla maailmaa yhteensä 26 turnauksessa.

- Yksi urheilu-uran päätavoitteista on ollut päästä olympialaisiin. Nyt on tarkoitus nauttia tehdystä työstä ja siitä, mitä sieltä tulee. En aseta itselleni mitään tiettyjä tavoitteita.

Suomalaisista judokoista kisapaikan olivat jo varmistaneet Johanna Ylinen (63 kg) sekä Valtteri Jokinen (alle 60 kg), joka on myös Jaana Sundbergin puoliso.