1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ryyppyporukan varastama lentokone kateissa Venäjällä

Alkoholia nauttinut seurue otti pienkoneen luvatta käyttöönsä maanantain ja tiistain välisenä yönä Serovissa Venäjällä. Kone on kateissa ja ryhmän pelätään joutuneen onnettomuuteen. Yksi ryhmän jäsenistä on paikallisen liikennepoliisin päällikkö.

Ulkomaat

Venäjällä on kateissa pienkone, jonka kyydissä oli noin kymmenen matkustajaa. Koneen pelätään joutuneen onnettomuuteen.

Ryhmä otti luvatta käyttöönsä Antonov 2-kaksitasokoneen maanantain ja tiistain välisenä yönä Serovin kaupungin lentokentällä. Serov sijaitsee Uralin itäpuolella noin 50 kilometriä Jekaterinburgista pohjoiseen. Asiasta kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.

Koneen kyydissä on ollut 8 - 12 ihmistä, joiden kerrotaan nauttineen alkoholia ennen lentoa. Erikoista on se, että yksi seurueen jäsenistä on Serovin liikennepoliisin päällikkö.

Kyseistä konetta on käytetty metsäpalojen valvontalennoilla. Koneessa ei tiettävästi ole radiota eikä lentäjä ole vastannut matkapuhelimeensa. Etsinnöissä on käytetty kahta lentokonetta ja kolmea helikopteria, kertoo uutissivusto ural56.ru. Etsinnät ovat vaikeita koska alue on vuoristoista ja metsäistä.

Vahvistamattomien tietojen mukaan koneen anastanut ryhmä saattoi lähteä kalastusmatkalle. Yhden seurueen jäsenen sanotaan kertoneen, että he olivat lähdössä noin 260 kilometrin päässä Serovista sijaitsevaan vuoristokylään.

Koneen lentäjällä on yli 20 vuoden kokemus lentämisestä ja työnantaja on kuvannut häntä kokeneeksi ja kurinalaiseksi.

BBC:n juttu aiheesta (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Yle Uutiset