Nokialta odotetaan isoja irtisanomisia

Yle Uutisten tietojen mukaan Nokia kertoo torstaina laajoista irtisanomisista ainakin Oulussa. Myös Nokian Salon-tehtaan työntekijät on kutsuttu koolle tiedotustilaisuuteen.

Kotimaa
Grafiikka.
Yle Uutisgrafiikka

Yle Uutisten tietojen mukaan Nokia kertoo torstaina laajoista irtisanomisista ainakin Oulussa ja se mitä yhtiö kertoo, ei koske pelkästään Suomea.

Myös Nokian Salon-tehtaan työntekijät on kutsuttu koolle tiedotustilaisuuteen. Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok.) avustaja Kai Mykkänen kertoo ministerin olevan tietoinen Salon tiedotustilaisuudesta, mutta ministeri ei halua tässä vaiheessa kommentoida enempää tilaisuuden sisältöä.

Nokian Salon-matkapuhelintehtaan työntekijät on kutsuttu yhteiseen tiedotustilaisuuteen, joka pidetään torstaina aamupäivälllä. Kutsu on tullut tehtaan kaikille henkilöstöryhmille. Tiedon Yle Uutisille vahvisti Nokian tuotekehityksen luottamushenkilö Aimo Leskelä. Hän kiisti tietävänsä, mitä tiedotustilaisuus koskee.

- Kaksi vaihtoehtoa siinä on, tulee joko hyviä tai huonoja uutisia.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi Yle Uutisille, että "jotakin ikävää on tapahtumassa".

Helsingin Sanomat kertoo, että henkilöstö kaikissa Suomen toimipisteissä on kutsuttu koolle tiedotustilaisuuksiin. Lehden mukaan Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop puhuu pääkonttorissa torstaina ja puhe kuullaan videoyhteyden välityksellä myös Salossa, Tampereella ja Oulussa.

Kunta- ja ay-päättäjät ilman tietoa

Nokian Tampereen yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen Jarmo Talvitie arvelee Yle Uutisille, että Salon tiedotustilaisuus koskee joko tehtaan tulevaisuuden säästöjä tai yrityksen Windows-kehitykseen liittyvää strategiaa. Hän ei kuitenkaan usko, että Nokia ilmoittaisi henkilöstövähennyksistä.

- Kaikkeahan tässä on kuitenkin spekuloitu. Niin Nokian myymistä, huomattavia säästötoimenpiteitä kuin koko Salon tehtaan lopettamista. Huomenna ollaan viisaampia, Talvitie sanoo.

Yle Uutisten tietojen mukaan tiedotustilaisuus järjestetään tehtaan tiloissa torstaina ja tuotannolle aiotaan kertoa jotakin torstaina aamupäivällä. Tietojen mukaan konferenssilinjoja on avattu koko henkilöstön käyttöön samaan aikaan.

Tampereen pormestari Timo P. Nieminen sanoo Yle Uutisille, ettei kukaan Nokialta ole ollut yhteydessä häneen.

- Yleensä Nokia on kyllä erittäin hyvin kertonut etukäteen pahoista irtisanomisista, mutta nyt en ole kuullut mitään, Nieminen sanoi.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon tietoon ei ole tullut mitään asiasta.

Nokia ilmoitti helmikuussa vähentävänsä Salon tehtaalta tuhat työntekijää. Tuolloin tehdas työllisti noin 1700 ihmistä. Nokialla on Salossa kaikkiaan noin 2 500 työntekijää.

Salon-tehtaan tiedotustilaisuudesta kertoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat. Sen mukaan kutsu on tullut myös Salossa työskenteleville tuotekehityspuolen työntekijöille.