Hattula saa Heidi Rämöstä verkostojohtajan

Punkalaitumen kunnanjohtaja Heidi Rämö on valittu Hattulan uudeksi kunnanjohtajaksi. Hän uskoo Hattulan tulevaisuuteen vahvana peruskuntana ja korostaa tulevassa hallinnossa verkostojen ja verkosto-osaamisen merkitystä.

Hattula
Hattulan tuleva kunnanjohtaja Heidi Rämö
Punkalaitumen kunta

Heidi Rämö aloittaa työnsä Hattulassa syksyllä. Punkalaitumella kunnanjohtajan kokemusta ehtii kertyä vuoden verran. Heidi Rämö sanoo, että Hattulassa on hyvä aloittaa laajan tuen turvin. Se on kunnanjohtajan työn perusedellytys.

Valtuustolta laaja tuki

Hattulan valtuusto valitsi Rämön lähes yksimielisesti 31 äänellä. Punkaharjun kunnanjohtaja Sami Sulkko sai kolme ääntä ja hattulalainen varatuomari Arto Viljanen yhden äänen. Nykyinen kunnanjohtaja Martti Pura jää eläkkeelle syksyllä. Kunnanjohtajan valintaa pohtinut työryhmä asettui yksimielisesti Rämön taakse.

Osa valtuustoa arvosteli Rämön lyhyttä kunnanjohtajakokemusta ja sanoi, ettei Hattula ole harjoittelupaikka.

- Minulla on laaja kunnallis- ja julkisen alan kokemus, nykyään verkostomaailman kokemus on tärkeämpää kuin pitkä työura kunnanvirastossa. Ammatti on muuttunut, seutuasiat ja verkostot ovat muuttuneet ja kasvattaneet merkitystään, sanoo Heidi Rämö.

Valtuusto määrää kannan itsenäisyyteen

- Hattulan itsenäisyyskysymyksessä virallinen kanta on valtuuston kanta. Kunnanjohtaja voi esittää näkemyksiä mutta valtuusto linjaa. Tulen noudattamaan itsenäisen kunnan linjaa niin kauan kuin poliittista tahtoa on. Hattulalla on kaikki edellytykset pysyä itsenäisenä. Näen, että Hattula täyttää vahvan peruskunnan kriteerit, mutta tulevaisuus riippuu lainsäädännön kehittymisestä.

- Kuntien haasteet ja selviytymisen mahdollisuudet määritellään kuitenkin Helsingissä. Keskeistä on sosiaali- ja terveyspalveluiden organisointi, sairaanhoitopiirien tulevaisuus, ja mihin vedetään raja kuinka pitkälle yhteiskunta maksaa kulut. Onko tulevaisuuden kunta vain maksuautomaatti ilman omaa päätösvaltaa, kysyy Heidi Rämö.

Millainen on uusi Hattulan kunnanjohtaja

- Olen voimakastahtoinen ja järkiperäinen ihminen, joka tekee työtään tunteella, määrittelee Heidi Rämö.

- Koko perheen on tarkoitus muuttaa Hattulaan ja Hattulassa on tarkoitus pysyä. Kävimme eilen valtuuston kokouksen jälkeen katselemassa paikkoja. Mierolan sataman seutu on upeaa maisemaa, Lepaaseen olen jo aiemmin tutustunut, ei kaikissa kohteissa tietenkään ole ehtinyt käydä.

Janakkalassa on voimakastahtoinen nainen kunnanjohtajana, millaista yhteistyötä yli Hämeenlinnaan voi odottaa?

- Toivon että päästään hyvään yhteistyöhön. En ole lähestynyt yhtä aggressiivisesti kuntaliitoskysymyksiä kuin Anna-Mari Ahonen, oma lähtökohta on hyvin järkiperäinen. Pyrin tekemään tiimimäistä yhteistyötä kunnankin sisällä, linjaa Heidi Rämö.