Ukkohallassa pääsee weikkaamaan uusitulla radalla

Hyrynsalmella Ukkohallassa sijaitsevalla Cable Wakeboard -radalla vierailee vuosittain yli tuhat vesilautailijaa ja -hiihtäjää. Tänä vuonna kävijämäärään odotetaan reilun 10 prosentin kasvua.

Kuva: Sanna Kähkönen / Yle

Kaapelivesihiihto on harrastuksena kasvattanut suosiotaan. Tietämys lajista on lisännyt kiinnostusta, kertoo markkinointipäällikkö Tiina Ruotsalainen.

- Lajin tullessa tunnetummaksi on kaapelivesiradan kävijämäärissä ollut havaittavissa selkeää kasvua. Odotamme todella vilkasta ja hyvää vesihiihtokesää.

Kasvavaan kysyntään vastataan uudistuksilla. Ne, joille laji ja Ukkohalla harrastuspaikkana ovat tuttuja, ovat saaneet uutta haastetta. Toisaalta aloittelijakin selviää radalla entistä helpommin.

- Meillä on käynnissä suurimmat uudistukset kuin koskaan kaapelivesiradan olemassaolon aikana. Siirrymme muun muassa hissilipusta tuttuun SkiData-järjestelmään. Lisäksi hyppyreiden paikkoja on vaihdettu ja radan kulmia muutettu.

Odotamme todella vilkasta ja hyvää vesihiihtokesää

Tiina Ruotsalainen

Päivälipun hintaan sisältyy vesisukset tai lauta sekä märkäpuku. Hiihtämään tai lautailemaan voi siis lähteä myös vähän viileämpänä päivänä märkäpuvun ansiosta.

- Järjestämme tänä kesänä kaksi leiriä, joille aloittelijatkin voivat osallistua. Tarjoamme siis ohjattua mahdollisuutta opetella vesihiihtoa ja -lautailua, kertoo Ruotsalainen.

Ukkohallan Cable Wakeboard -rata avataan lauantaina ja kaapelivesihiihtoa pääsee harrastamaan 10. elokuuta saakka.