1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. satamat

Sade uhkaa Sataman Yötä

Huonosta kelistä jo muutaman vuoden kärsinyt ulkoilmatapahtuma on liipaisimella, jos sää ei tänäkään vuonna suosi. Ennusteet kuitenkin antavat järjestäjille toivoa. Tapahtuma-alue sijaitsee Lutakon tunnelityömaan vieressä, mikä on hankaloittanut valmisteluja.

Kuva: YLE Keski-Suomi

Jyväskylän Lutakossa kajahtaa tänään käyntiin 18. Sataman Yö. Kolmipäiväisen festivaalin aikana lavalla nähdään useita kotimaisen musiikin artisteja.

Sataman Yö on muutamana viime vuotena kärsinyt huonosta kelistä. Jos myös tulevana viikonloppuna sataa, uhkaa koko festivaalin lopettaminen.

- Jos taas tulee vettä, niin tämä sirkus oli sitten tässä, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastaaava Ykä Vuori.

Vuori ei uskalla veikkailla, paljonko väkeä Sataman Yöhön on tulossa.

- Se riippuu niin säästä. Toivoisin, että joka ilta tulisi 4000 lipunostajaa.

Tapahtuma-alue poikkeaa aiemmista vuosista

Jyväskylän satama-alueen ja Satamakadun isot rakennustyömaat ovat hankaloittaneet tapahtuman järjestelyjä. Lavat ja muut suuremmat rakennelmat on kuitenkin saatu paikalleen.

- Erittäin hyvässä hengessä olemme mahtuneet työskentelemään rinnakkain rakennusmiesten kanssa. Vielä on miljoona asiaa tekemättä, kertoi Ykä Vuori torstaina.

Muuttuneiden liikennejärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alue sijoittuu satamaan viime vuosista poikkeavasti. Päälava on Satamakadun tunnelin vieressä sijaitsevalla uudella parkkipaikalla. Sen sijaan Kuokkalan sillan kupeessa ei tänä vuonna ole festari-aluetta.

Paikalliset muusikot ovat hyvin edustettuina tapahtumassa. Esiintyjäkaartiin keskisuomalaista väriä tuovat muun muassa Matti Nykänen, Ville Eetvartti, Timo Rautiainen sekä Poju.