Poliisin valvontaisku tuotti kolme karkoitusta

Etelä-Karjalassa toteutettiin tiistaina viranomaisten suorittama tehostettu ulkomaalaisvalvontaisku. Kohteina oli mm. rakennustyömaita sekä ravintoloita. Oleskelu- ja työluvat olivat kohteissa pääosin kunnossa. Imatralta omakotitalotyömaalta löydetyt kolme työluvatta toiminutta rakennusmiestä karkotettiin.

työluvat
Kuvassa vasara.
Anssi Leppänen / Yle

Etelä-Karjalassa toteutettiin tiistaina tehostettu ulkomaalaisvalvontaisku. Useiden eri viranomaisten valvontakohteina olivat Rauhan alueen rakennushankkeita, ulkomaalaisten pitämiä ravintoloita sekä hierontapaikkoja ympäri Etelä-Karjalaa sekä Lappeenrantaan saapuvia lentoja.

Valvonnan perusteella todettiin, että oleskelu- ja työluvat olivat tarkastetuissa kohteissa pääosin kunnossa.

- Aiemmin suorittamamme valvonta on toiminut tehokkaasti ja asiat ovat korjaantuneet useassa paikassa, kertoo rikoskomisario Antti Vilkko Etelä-Karjalan poliisista.

Tiistaisessa iskussa löytyi myös rikkomuksia. Imatran Meltolassa sijaitsevalla omakotitalotyömaalla työskenteli 3 ulkomaalaista miestä joilla ei ollut työlupaa. Poliisi käännyttää miehet maasta. Rakennustyömaiden valvonta johti myös pienen huumausainerikoksen tutkintaan. Rikoksesta epäilty on Suomessa pysyvästi oleskeleva ulkomaalainen mies.

- Tämä isku todisti sen, että valvontaa kannattaa ulottaa myös pienille yksityisten ihmisten työmaille, sanoo Vilkko.

Valvontaiskun toteuttivat poliisi, rajavartiolaitos, tulli ja veroviranomaiset.