Eerola jättää Suomen Sisun

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) on ilmoittanut jättävänsä kohua herättäneen järjestön jäsenyyden. Eerolan mukaan hänen jäsenyydestään on tehty lyömäase perussuomalaisia ja häntä itseään vastaan.

politiikka
Juho Eerola.
Juho Eerola.Yle

Perussuomalaisten sivuilla kerrotaan, että Eerolan jäsenyys Suomen Sisu -järjestössä päättyy tänään.

Eerola kertoo jättävänsä jäsenyyden, koska siitä oli tehty lyömäase häntä ja perussuomalaisia vastaan. Suomen Sisu kutsuu itseään kansallismieliseksi järjestöksi.

Väistyvä hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) ehdotti eilen Eerolaa uudeksi puheenjohtajaksi. Eerola kertoi tänä aamuna Ylen Ykkösaamussa olevansa käytettävissä tehtävään.

Eerola tunnetaan vahvana maahanmuuttopolitiikan arvostelijana, ja Eerolan jäsenyys kansallismieliseksi itseään kutsuvassa ääriryhmittymässä on herättänyt vastustusta joissakin eduskuntaryhmissä.

Hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja, SDP:n Maarit Feldt-Ranta sanoi eilen keskiviikkona, että Eerolan valinta aiheuttaisi tilanteen, joka ei olisi "paras mahdollinen", ottaen huomioon asiat, joita valiokunta käsittelee. Keskustan tuore puheenjohtaja Juha Sipilä puolestaan ilmoitti eilen, että hän hyväksyisi Eerolan hallintovaliokunnan johtoon.