Hyppää sisältöön

Suomen suurimmat pikkuherkut tarjolla Kansalaistorilla

Taste of Helsinki tuo kansainvälisen ruokatapahtuman ensimmäistä kertaa Suomeen. Maan kymmenen huippuravintolaa tarjoilevat alku-, pää- ja jälkiruokiaan vieraille. Tapahtuman johtajan paras ruokamuisto vie järven rannalle.

Yle Helsinki vei Kansalaistorilla aurinkoa ottaneen Milla Ronin maistamaan Helsingin herkkuja. Karamellisoidut possupalat saivat Millalta hyvä arviot, vaikka eivät kuulemma voita itse grillattuja ja tehtaan marinoimia ribsejä, eli kylkipaloja.

Kuvittele ympärillesi kesä, ystäviä ja huippuravintoloita, joiden keittiöistä voit poimia omaan suuhusi maukkaimmat palat. Vuonna 2004 Lontoosta alkunsa saanut Taste -tapahtuma on saapunut Helsinkiin.

Otamme kaupungin parhaita ravintoloita ja tarjoamme niille näyttämön, jossa kokit voivat jakaa ruokaa, lahjakkuutta sekä intohimoa.

Barry MacNamara, johtaja, Taste of Helsinki

- Tässä on kyse makujen etsimisestä. Idea on yksinkertainen. Otamme kaupungin parhaita ravintoloita ja tarjoamme niille näyttämön, jossa kokit voivat jakaa ruokaa, lahjakkuutta sekä intohimoa ja luoda ihmeellisen seikkailun ihmisille, hehkuttaa tapahtuman johtaja Barry MacNamara.

Herkkuja herroille ja taviksille

Torstaina heti avajaisten jälkeen Kansalaistorin puistossa herkkupaloja nauttii useampikin julkisuudesta tuttu henkilö ja tukku hyvin pukeutuneita ihmisiä. Joukossa on kuitenkin myös tavallisia ruuasta innostuneita ihmisiä. Irlantilaisen tapahtumajohtajan paras muisto suomalaisesta ruokakulttuurista on kaukana koreiden ravintoloiden saleista. 

- Kun tulin Suomeen ensimmäistä kertaa kesälomalle kolme vuotta sitten, menimme suoraan mökille. Opin kalastamaan verkoilla ja tekemään savustettua ahventa. Järven rannassa istuminen ystävien ja perheen kanssa - kylmäsavuahvenen, perunoiden ja tillikastikkeen kera - on minulle yksinkertaisuutta ja puhtautta äärimmillään, MacNamara muistelee.

Ei ihan ilmaista

Halpaa lounasta halajavan ei kannata Kansalaistorille suunnata, sillä jo sisäänpääsy alueelle maksaa parikymppiä. Ruoka-annokset maksavat neljästä kuuteen euroon ja fine dining -periaatten mukaisesti mahansa täyttämiseksi niitä on hankittava useita.