1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Lasten liikennepuisto sai liikennevalot Kajaanissa

Lasten liikennepuistoa on uudistettu täysin uudella toimisto- ja huoltorakennuksella. Alueella on tehty myös vihertöitä. Jo yli 20 vuotta toiminut liikennepuisto on vakiinnuttanut paikkansa lasten liikenneopetuksessa.

ilmiöt
Liikennepuiston ohjaajat kertovat kertovat liikenteen pelisäännöt ja miten liikenteessä toimitaan.
Antti Kettumäki / Yle

Maanantaina 18. kesäkuuta virallisesti avattava puisto kerännee jo alkupäivinä yli 500 lasta harjoittelemaan polkuautolla ajoa. Liikennepuistoon on tulossa myös liikennevalot, josta vastaavat Kainuun ammattiopiston elektronikka-alan opiskelijat.

- Liikennevalot otetaan käyttöön maanantaina. Ne helpottavat liikenteenohjausta tasa-arvoisessa risteyksessä. Lisäksi suojatielle tulee myös valot, jotta kävelijät oppivat ennen koulun alkamista liikennemerkkejä ja liikennevalot. Tämä on tosi hyvä juttu, kertoo ohjaaja Mikko Leskinen.

Vakiinnuttanut suosion

Lapset kiertävät aluetta polkuautoilla, ja ohjaajat opastavat ja kertovat liikenteeseen liittyviä asioita, kuten esimerkiksi mitä liikennemerkit tarkoittavat, ja ketä pitää väistää.

- Minäkin olen oppinut ensimmäiset säännöt täällä lapsena. Nyt sitten opetetaan uusia liikennesääntöjä täällä, sanoo ohjaaja Ari Kyllönen.

Ensimmäisenä lapset kuulevat liikennesäännöistä vanhemmiltaan, mutta ohjeet konkretisoituvat autenttisessa miljöössä.

- Me kerromme tarkasti, miten liikenteessä toimitaan ja millaiset säännöt ovat. Polkuautolla saa oikean käytännön kokemuksen, jatkaa Kyllönen.

Molemmat ohjaajat ovat sitä mieltä, että liikennepuistoja pitäisi olla Suomessa paljon enemmän.

- Ehdottomasti! Paras puisto on kaupungin ylläpitämä ja kaikille ilmainen, miehet summaavat.

Kajaanin liikennepuiston omistaa kaupunki, käytännössä toimintaa hoitaa Kajaanin Spartak. Kesän aikana puistossa käy lapsia vanhempineen niin läheltä kuin kauempaakin.

Liikennepuisto on avoinna arkena klo 10 - 16. Alueen käyttö on ilmaista.

Lue seuraavaksi