Jope Ruonansuun elokuvahaave toteutumassa

Kesälomalla viihdetaiteilija narraa kaloja ja roplaa moottoripyöriään. Ennen hengähdystaukoa hän keikkailee, viimeistelee levyn ja edistää elokuvaprojektiaan.

kulttuuri
Jope Ruonansuu Lahden satamassa.
Hanski Kinnunen / Yle

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuun kalenteri pullistelee merkintöjä kesäkuukausille. Päällimmäisenä mielessä on oman elokuvan tekeminen. Käsikirjoituksen runko on jo olemassa, mutta rahoituksen eteen on vielä tehtävä töitä.

Jope paljastaa pitkään haaveilemastaan elokuvaprojektista ainoastaan sen, että filmin päähenkilö on hänen esittämänsä hahmo, rekkamies Mauri.

- Elokuva rakentuu Maurin ympärille. Hänessä oleellista on Tornionjokilaakson murre, joten kaikki sieltä päin tulevat rekkakuskit ovat yhdenlaisia maureja, esikuvia hahmolle.

Elokuvan ohella mies keikkailee kesällä omien sanojensa mukaan ”hulvattomasti”. Kalenteri on täynnä elokuuhun asti, jolloin on loman aika.

Sitä ennen Jope viimeistelee veljensä Sepon kanssa tekeillä olevaa musiikkilevyään, joka kantaa nimeä Veljekset kuin kyljykset.

- Levyllä on hulluja tekstejä. Olemme väännelleet muiden biisejä uuteen uskoon.

Pyyntöjä televisioon satelee

Ikään kuin elokuvan suunnittelussa ja musiikin tekemisessä ei olisi yhdelle miehelle tekemistä riittämiin, Jope osallistuu kesän aikana myös Taivaan tulet -televisiosarjan kuvauksiin.

Moottoripyöriä on kiva värkätä, pestä ja puunata, itsekseen ihailla. Se on melkein mukavampaa kuin ajaminen.

Jope Ruonansuu

- On kiva olla vaihteeksi pelkkä näyttelijä. En saa tosin paljastaa rooliani. Yksi kuvausreissu on tehty, heinäkuussa tulee toinen ja elokuussa kolmas.

Viihteen monitoimimies on toivottu vieras myös moniin muihin tv-ohjelmiin, mutta kaikkeen hän ei lähde mukaan. Pyyntö on tullut esimerkiksi ohjelmaan, jossa olisi tehty kuntoremontti ja pudotettu painoa.

- Ne ovat omia asioitani enkä tykkää niitä julkisuudessa tehdä. En tarvitse sellaista julkisuutta, Jope tuumii.

Tyhjä kalenteri kruunaa loman

Kiireinen ja työntäyteinen kesä huipentuu elokuussa lomaan. Suunnitelmissa on viettää aikaa perheen kanssa ja käydä muutamissa häissäkin. Jopen kesään kuuluvat myös moottoripyörät.

- Aion ehtiä niitä kopeloimaan. Niitä on kiva värkätä, pestä ja puunata, itsekseen ihailla. Se on melkein mukavampaa kuin ajaminen. Pitkiä matkoja en viitsi prätkällä ajaakaan.

Suositun viihdekonkarin mielestä kesä on parhaimmillaan silloin, kun kalenteri ammottaa tyhjyyttään eikä tarvitse lähteä minnekään.

- Inhottaa kaikki, mikä pitää lyödä kalenteriin, hän murahtaa.

Tänä juhannuksena Jope on poikkeuksellisesti lupautunut esiintymään koko perheen tapahtumaan. Rymykeikat eivät kiinnosta.

- Juhannusperinteistä sauna on mulle tärkeä. Ja koivun tuoksu, makkaranpaisto ja grillaaminen. Enää en rupea läträämään, koska nuorena sitä tuli tehtyä riittävästi.