Pyhtää päättää kunnanjohtajasta

Kari Häkämiehen seuraajaksi ovat ehdolla Olli Nuuttila ja Riitta-Liisa Reiterä. Valtuuston varapuheenjohtaja toivoo päätöksen syntyvän maanantaina.

Kari Häkämies
Pyhtään kunnantalo
YLE / Antti Kolppo

Pyhtään uusi kunnanjohtaja saattaa selvitä maanantaina. Kunnanvaltuusto kokoontuu päättämään Kari Häkämiehen seuraajasta illalla. Häkämies irtisanoutui tehtävästä ja siirtyy syksyllä Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtajaksi.

Vahvimmat ehdokkaat uudeksi kunnanjohtajaksi ovat Olli Nuuttila ja Riitta-Liisa Reiterä. Nuuttila on Pyhtään nykyisen kunnanhallituksen puheenjohtaja ja liikkeenjohdon konsultti. Riitta-Liisa Reiterä on Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Vihdin perusturvakuntayhtymän johtaja. Kaksikko nousi esiin kaikkiaan seitsemän hakijan joukosta.

Sekä Nuuttila että Reiterä on haastateltu viime viikolla ja Pyhtään valtuustoryhmät ovat pohtineet valintaa viikonlopun aikana. Kunnanhallitus kokoontuu tekemään ehdotuksensa kunnanjohtajasta vielä ennen valtuuston kokousta.

Haastatteluissa mukana ollut valtuuston varapuheenjohtaja Anne Falck (kesk.) pitää molempia hakijoita hyvinä vaihtoehtoina. Hänen mielestään on tärkeää, että päätös saadaan tehtyä ennen lomakauden alkua. Tällöin uusi kunnanjohtaja pääsisi mukaan ensi vuoden talousarvion valmisteluun.

- Toivon näin. Uskon, että tässä päästään menemään eteenpäin, Falck toteaa.

Vaikka valtuusto valitsisikin uuden kunnanjohtajan, päätös on varma vasta kuukauden valitusajan kuluttua umpeen.