9-vuotias ruokabloggaaja saa jatkaa kouluruuan kuvaamista

Tieto kiellosta luopumisesta tuli sen jälkeen, kun netissä oli noussut vastarinta päätöstä kohtaan.

Ulkomaat

Paikalliset viranomaiset ovat päättäneet, että skotlantilainen 9-vuotias ruokabloggaaja saa jatkaa kuvien ottamista kouluruokalassa. He olivat aiemmin kieltäneet kuvaamisen.

Kunnallinen neuvosto perusteli kieltoa sillä, että tytön ottamat kuvat ovat harhaanjohtavia ja ne ovat aiheuttaneet stressiä ruokalan henkilökunnalle.

Tieto kiellosta luopumisesta tuli sen jälkeen, kun netissä oli noussut vastarinta kieltoa kohtaan. Myös julkisuudesta tuttu kokki Jamie Oliver kirjoitti Twitteriin tytölle suunnatun viestin "pysy vahvana". Neuvoston johtaja sanoi, ettei neuvosto harjoita sensuuria.

Blogin alkuperäisenä tarkoituksena on ollut auttaa keräämään rahaa kouluruokahyväntekeväisyyteen. Tyttö antaa jokaiselle ruualle arvosanan ja arvion sen sisällöstä. Kuusi viikkoa sitten perustetussa blogissa on käyty yli kaksi miljoonaa kertaa.

- Haluaisin todella tietää, mistä kana tulee - missä kana on elänyt, hän kirjoitti eräässä kanafajitasta käsitelleessä kirjoituksessaan.

Tytön isä huomauttaa, että blogissa on ollut myös varsin positiivisia arvioita kouluruuasta.

- Edellisessä kirjoituksessa hän antoi kuvaamalleen ruualle 10/10 pistettä, isä kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Kuvaamisen kieltänyt neuvosto kuvaili tyttöä myöhemmin "yritteliääksi ja kekseliääksi oppilaaksi".

Lähteet: AP