1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lukijoiden kanssa syntynyttä

Keskustelijat eivät usko Nokian tulevaisuuteen Suomessa

Ylen Aamu-tv:n Jälkiviisat-keskustelussa vieraillut Kalle Isokallio sanoi, että Nokialla on kaikki eväät uusiin keksintöihin. Isokallion visio Nokian tulevaisuudesta herätti ristiriitaisia kommentteja.

Nimimerkki Tizen Lives kaipaa N9-puhelimia

Nokia saisi jättää sen windows-sekoilut pois ja keskittyä myös omaan tuotekehitykseen. Ja tuoda N9:n järjestelmään pohjautuvia puhelimia lisää markkinoille! N9 myi kuitenkin yli odotusten.

Nimimerkki Future Mattersin mielestä Nokia on väärällä tiellä

Tyypillinen suomalainen reaktio. Vähän sama kuin suomalaisessa joukkueurheilussa aina kaikki oli kiinni siitä yhdestä pelaajsta, jota ei valittu joukkueeseen. Sen vika kaikki.

N9 ei olisi pelastanut Nokiaa sillä Nokia on tuotekehittelyssä noin 5-10 vuotta muita jäljessä.

Symbian olisi pitänyt hylätä jo 2000-luvun alussa, ja 2000-luvun aikana pikkuvioista kasvoikin oikea vitsi. Käsi ylös, kenellä on symbian puhelin, joka ei ole koskaan kaatunut? Aika hiljaista.

Symbian on kuraa, Nokian haluttomuus lähteä tuottamaan tabletteja ja kosketusnäytöllisiä, litteitä ja isoja puhelimia oli suuri moka.

Elämme aikaa, jolloin SCIFI tarinoiden PDA laitteista on tullut todellisuutta. Nykyaikaisella älypuhelimella voit tehdä kotona oikeastaan kaiken mitä tarvitsee. Tabletilla vielä paremmin. Maksaa laskut, käyttää sosiaalista mediaa, lukea, käyttää sähköpostia, käyttää nettisovelluksia selaimella. Jopa tulostaa langattomasti, nyt kun vihdoin WIFI tulostimiakin saa halvalla.

Nimimerkki Kerpo visioi uutta toimintatapaa

Kuka keksii ottaa käyttöön ensimmäisenä sen että uuteen puhelimeen saisi ostaessa ladattua ne ominaisuudet jotka siihen tarvitsee tai haluaa - se voi olla voittaja loppupelissä. Kuori voisi olla vaikka Lumia tai joku muu.

Netistä voisi ladata maksusta lisää ominaisuuksia halutessaan.

Nyt puhelimissa on kaiken maailman ohjelmia ja ominaisuuksia joista suurintaosaa ei kukaan käytä tai tarvitse.

Onnistuuhan vastaava myös tietokoneiden yhteydessä, miksi ei puhelimissa.

Tietokoneissa ei ole mitään ylimääräistä nykyään. Kaiken saa itse hankkia.

Nimimerkki Peg kaipaa toimivaa peruspuhelinta

Tosi on. Toimintavarma, perusteellisesti "hullunkestävä" puhelin, jossa hyvien puhelintoimintojen lisäksi olisi myös erittäin käyttökelpoinen tekstiviestitoiminto, eikä siis mitään turhapäiväisyyksiä, olisi todella mainio keksintö.

Nimimerkki Työläinen ei usko Nokia hyödyttävän suomalaisia

Jos keksiikin niin siitä ei Suomi, eivätkä Suomalaiset hyödy. Nokia on jo pitkään hivuttautunut pois Suomesta ja nyt viedään viimeisetkin.