Kyllönen ei lupaa rahaa Länsimetron jatkeelle

Liikenneministeri Merja Kyllönen ei lupaa rahaa Länsimetron nopeaan jatkamiseen. Espoon kaupunginvaltuusto haluaisi jatkaa metrolinjaa jo ensi vuoden syksyllä Matinkylästä Kivenlahteen.

Merja Kyllönen
Länsimetroa rakennetaan.
Länsimetroa rakennetaan.Yle

Hintaa urakalle tulisi alustavan arvion mukaan yli 760 miljoonaa euroa. Rahoituksesta kolmannes pitäisi saada valtiolta. Päätös asiasta tarvittaisiin nopealla aikataululla.

- Mitään lupauksia en tässä vaiheessa voi mennä kellekään antamaan, koska minulla ei ainakaan ole sellaisia rahoja. Ei voida sanoa, että antaa mennä vaan, kun on alamäki; taloustilanne on sellainen, sanoo liikenneministeri Merja Kyllönen Yle Helsingille.

Espoon kaupunginvaltuusto perustelee kiirettä sillä, että jatkeen rakentaminen samantien sekä säästäisi kuluja että varmistaisi riittävän louhintakaluston saatavuuden.

Vasemmistoliittolainen ministeri Kyllönen toppuuttelee intoa, etenkin kun liikennepoliittinen selonteko on juuri eduskunnan käsittelyssä.

- Kyllä varmasti haluaisivat rakentaa jatkoa, mutta meillä on hädin tuskin muste kuivunut liikennepoliittisesta selonteosta. Mitään uusia linjauksia tai rahoituspäätöksiä ei ole lähikuukausina tulossa, toteaa liikenneministeri.