Käyrälampi houkuttaa lapsiperheitä

Käyrälammen leirintäalueella riittää väkeä, vaikka moni siirtyy omalle mökilleen juhannusaattoon mennessä. Lapsiperheitä houkuttaa paikalle erityisesti huvipuiston läheisyys.

leirintäalueet
Tykkimäen huvipuistolaite pyörii Käyrälammen edustalla.
Yle Kymenlaakso

Alkuviikkojen viileys ei ole haitannut asuntovaunuilla reissaavia. Kouvolan Käyrälammen leirintäalue onkin houkuttanut paikalle jo noin sata matkailijaa läheltä ja kaukaa. Juhannusviikon alku taittuu leirintäalueella, mutta moni suuntaa viikonlopuksi takaisin omille mökeilleen.

- Suurin osa on tullut omien vaunujensa kanssa. Tosin eilen yksi kaveri polki tänne pyörällä Ranskasta asti, naurahtaa leirintäalueen vastaanotossa työskentelevä Veera Siekkeli.

Suurin osa ulkomaisista vieraista saapuu kuitenkin Venäjältä.

Luontoelämyksiä ja huvipuistossa hurvittelua

Lapsiperheitä houkuttaa paikalle erityisesti Tykkimäen huvipuisto.

- Tykkimäen läheisyys on se tärkein asia. Alkuunhan lapset ovat siellä kuin vasikat kevätlaitumella, mutta eivätköhän ne siitä rauhoitu, pohtii viiden lapsen kanssa matkaava Make.

- Tämä on ollut meidän vakiopaikka jo monen vuoden ajan. Tykkimäki on niin sopivan matkan päässä itse leirintäalueesta, kertoo perheineen Käyrälammelle saapunut nainen.

Alkuunhan lapset ovat siellä kuin vasikat kevätlaitumella, mutta eivätköhän ne siitä rauhoitu.

Make

Myös Oulusta saapunut perhe on ollut tyytyväinen ensimmäiseen vuorokauteensa Käyrälammella ja aikoo jatkaa lomailua ainakin toisen päivän ajan.

- Edellisestä leiripaikasta lähdimme jo yhden vuorokauden jälkeen, kun ei ollut oikein meidän mieleinen paikka, isä perustelee.

- Ollaan ensimmäistä kertaa täällä päin, joten kaikki on uutta ja ihmeellistä. Kyllä täällä yöt ovat pimeämpiä kuin meillä, kuvailee isä.

Lapsille on jäänyt erityisen hyvin mieleen edellisyön rankkasade.

- Sade kuulosti siltä kuin jättiläinen olisi kävellyt katolla!