1. yle.fi
  2. Uutiset

Jukka Rasila näyttää hemaisevan puolensa kesäteatterissa

Television viihdeohjelmista tutuksi tullut Jukka Rasila vaihtaa roolinsa miehestä naiseksi hetkessä. Niin tapahtuu tänäkin kesänä Mikkelin Naisvuoren kesäteatterin lavalla.

Jukka Rasila
Näyttelijä Jukka Rasila
Timo Ikonen / Yle

Näyttelijä Jukka Rasila on kolmatta kesää peräkkäin kesäteatterin lavalla. Kaksi aiempaa kesää kului Naantalissa, nyt mies nähdään Mikkelin Naisvuoren kesäteatterissa.

- Teatterikorkeakoulun kurssikaverini, Mikkelin teatterin nykyinen johtaja Mika Nuojua pyysi minua tänne ja nyt avautui mahdollisuus tulla.

Rasila oli aiemmin vain kerran kulkenut Mikkelin ohi, joten alkukesä on mennyt harjoitusten ohella kaupunkiin tutustuessa.

Markku Pölösen kirjoittamassa kesäteatterikomediassa Rikkaan rakkaus Rasilalla on mielenkiintoinen rooli. Mies on aieminkin tehnyt yhteistyötä ohjaaja Kari Paukkusen kanssa.

- Jostain syystä aina hänen näytelmissään minä joudun pukeutumaan naiseksi, niin nytkin, Rasila naurahtaa.

Naisenrooli napsahti jälleen

Rasilan rooli tämän kesän näytelmässä on olla Kai Hyttisen näyttelemän Kaarlo Koposen siskonpoika. Rikkaan Koposen siskonpoika tekee kaikki likaiset työt kroisoksen puolesta.

- Minulla on näytelmässä semmoinen repliikki, jossa sanon "sinä maksat minulle siitä, että sinä saat minun perseelläni istua tulessa ja tunkiossa, ilman että oma kaapusi saa tahran tahraa."

Siskonpojan roolissa Rasila joutuu pukeutumaan myös roolihahmonsa edesmenneeksi äidiksi. Naisen asussa Rasilan hahmo yrittää saada erästä haluttua tonttia enonsa omistukseen. Näytelmässä on komedian varjossa asiaakin.

Jukka Rasila ja Kai Hyttinen kesäteatterin lavalla.
Timo Ikonen / Yle

- Kyllähän tämä kertoo siitä, mitä kaikkea ihminen voi olla valmis tekemään omien päämääriensä saavuttamiseksi, keinoja kaihtamatta.

Näyttelijät tekevät kesäteatterissa töitä yhtä täysipainoisesti kuin niin sanotuissa oikeissa teattereissa.

- Työpäivät venyvät helposti 8-9 tuntisiksi. Tavan teatteriin verrattuna täällä on vain viileämpää. Täällä on välillä ollut aamupäivällä kuusi astetta lämmintä, saa olla paljon vaatetta rooliasun alla, Rasila sanoo.

Lue seuraavaksi