Kuopiolainen voi lainata frisbeet kaupungilta

Kuopion kaupunki on tuonut lainaliikuntavälineet kahteen uuteen pisteeseen. Tänä kesänä välineitä on tarjolla myös Riistavedellä ja keskustassa lähiliikuntapuistossa.

Riistavesi, Kuopio
Frisbeegolfin maalikori.
YLE / Juha Vauhkonen

Kuopion kaupunki on laajentanut liikuntavälineiden lainaamista lähiliikuntapaikoilla. Tänä kesänä liikuntavälineitä voi lainata kuka tahansa täysi-ikäinen kolmella lähiliikuntapaikalla. Keskustan tuntumassa Hapelähteen puistossa, Peikkometsän puistossa Saaristokaupungissa sekä Riistaveden yläkoulun pihalla on lainattavissa monipuolisesti eri liikuntavälineitä, esimerkiksi pieniä polkuautoja, palloja, hula-hula-vanteita, maalitolppia ja frisbeegolf-välineitä.

Lähiliikuntapaikoilla on lukitut kontit, joiden avaimet voi noutaa kuka tahansa täysi-ikäinen henkilötodistusta vastaan. Peikkometsän puiston kontin avain löytyy Peikkometsän ratsastuskoululta, Hapelähteen puiston kontin avain sataman Valintatalosta ja Riistaveden yläkoulun kontin avain Riistaveden K-marketista.

Liikuntavälineiden lainaaminen on osa kaupungin Lähiliikunta tutuksi -hanketta. Peikkometsän puistossa lainakontti on ollut jo pidempään ja Riistavedelle ja Hapelähteen puistoon kontin tulivat talven aikana. Talvisin lainattavissa on esimerkiksi lumikenkiä.