1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkapallostadionin nurmi valmistuu millimetrin tarkkuudella

Kupittaan jalkapallostadionilla nurmikko näyttää melkein epätodellisen vihreältä ja vehreältä. Talvella aloitettu kunnostustyö on tuottanut hyvän lopputuloksen.

jalkapallostadion
Kupittaan jalkapallostadionin siirtonurmi vihertää.
Sannimari Lehtilä / Yle

Stadionille asennettu siirtonurmi on juurtunut rauhassa paikoilleen ja nurmen leikkuutyöt on aloitettu. Jalkapallostadionin nurmikentän kunnostusurakka on sujunut aikataulussa.

- Kenttä on hyvässä kunnossa ja nyt pitää olla tarkkana, että se säilyykin hyvänä. Tarkat hoitotoimenpiteetkin ovat olemassa, liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen sanoo.

Nurmi leikataan vähitellen Veikkausliigan vaatimaan korkeuteen. Näin turvataan se, että jokaisella kentällä on samanlaiset olosuhteet.

- Veikkausliigaa pelataan joka paikkakunnalla 25 millimetrin ruoholla ja siihen mekin tähtäämme. Juurtumisvaiheessa olemme lähteneet 40 millistä ja leikkaamme aina 5 milliä kerrallaan pois.

Turkulaiset liigajoukkueet Inter ja TPS ovat pelanneet toistaiseksi kauden pelejään Paavo Nurmen stadionilla, mutta juhannuksen jälkeen joukkueet palaavat Kupittaan jalkapallostadionille.

Talven aikana kenttää on peruskorjattu urakalla. Nurmikenttä kärsi märkyydestä, kun satanut vesi jäi kentälle eikä kulkeutunut pois. Peruskorjauksessa kentälle on laitettu muun muassa uudet salaojat. Nurmikentän remontti maksaa noin miljoona euroa.

Lue seuraavaksi