1. yle.fi
  2. Uutiset

Reumasairaalan kiinteistö vaihtoi omistajaa

Alueella tuotetaan jatkossakin hoivapalveluita. Syksyksi suunnitellaan muun muassa potilashotellin avaamista ja terveydenhoitoon liittyvien palveluiden toteuttamista.

Reumasairaala
YLE / Lahti

Carelogi oy on ostanut entisen Reumasairaalan kiinteistön Heinolassa. Tänään tehtyyn kauppaan sisältyi sairaalan kiinteistö, yhteensä 13,5 hehtaaria, lukuunottamatta Tules-palveluasuntoyhdistyksen noin 1 500 neliön asunto-osaa. Yhdistys jatkaa Carelogin tiedotteen mukaan toimintaansa jatkossakin.

Reuman kiinteistön uusi omistaja aikoo koota alueelle hyvinvointi- ja osaamiskeskuksen. Alueelle tulee hoivapalveluiden tuottajia.

Tällä hetkellä alueella on muun muassa vanhustenhuollon toimintaa. Syksyllä aiotaan avata potilashotelli ja aloittaa terveydenhoitoon liittyvien palveluiden tarjoaminen. Alueelle tulee myös lääkärin vastaanotto, Carelogi kertoo tiedotteessaan.

Tiloissa toimi kevääseen 2010 asti Reumasäätiön sairaala, jonka konkurssin jälkeen kiinteistöön on etsitty uutta toimijaa ja ostajaa. Carelogi on kuluneiden puolen vuoden aikana markkinoinut tiloja terveys- ja sosiaalialan yrityksille, kouluttajille ja toimijoille.

Reumasairaalan kiinteistökauppojen summaa osapuolet eivät kerro.

Lue seuraavaksi