Talousvaikuttajat väsyivät odottelemaan uutta Lastensairaalaa

Joukko suomalaisia talouselämän ja kulttuurin vaikuttajia on turhautunut siihen, kuinka hitaasti uuden Lastensairaalan perustaminen etenee. He perustivat tiistaina yhdistyksen, joka kerää yksityistä rahaa sairaalalle ja yrittää aikaistaa päätöstä rakennuksen valmistumisesta.

lastensairaalat
Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner valittiin tiistaina Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen puheenjohtajaksi.
Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner valittiin kesäkuussa Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen puheenjohtajaksi.Yle

Toimitusjohtaja Anne Bernerille Lastenklinikan ahtaat käytävät ja huoneet ovat tuttuja. Kun oma lapsi oli sairaalassa hoidettavana, nukkui Berner yönsä lattialla patjalla.

- Kyllä siinä kokee olevansa hoitohenkilökunnan tiellä ja aiheuttavansa ongelmia. Mutta lapsella on oikeus vanhempiinsa hoidon aikana, samoin kuin vanhemmilla on oikeus lastensa hoitamiseen. Ja henkilökunnalla asianmukaisiin tiloihin.

Hyviin tiloihin hakeutuu hyvää henkilökuntaa

Bernerin mielestä sairaalan antama hoito oli aina parasta mahdollista. 1940-luvulla valmistunut sairaalarakennus on silti tullut tiensä päähän, selittää yrityselämän vaikuttaja taloustermein.

- Hoidon pitää kehittyä. Jos yritys haluaa tuottavuutensa kehittyvän ja luoda uusia innovaatioita, sen pitää luoda asianmukaiset puitteet – meidän pitää siis luoda puitteet sille, että parhaat lääkärit ja hoitajat hakeutuvat nimenomaan Lastenklinikalle.

Siltoja yksityisen ja julkisen välille

Tiistaina perustetun Uusi Lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen tavoitteena on nimensä mukaisesti saada Meilahteen uusi sairaala jo viiden vuoden kuluttua eli noin kolme vuotta aikaisemmin, kuin HUSin suunnitelmana on ollut.

Aikaistettu rakentaminen vaatii yksityistä rahaa. Yhteydenottoja yksityisiltä rahoittajilta on jo tullut.

- Maailmalla tämä on yleistä, vaikka me emme ole tottuneet siihen. Mutta olemme me yksityiset rahoittajat Suomessakin osallistuneet yliopiston synnyttämiseen ja muiden yhteiskunnallisten hankkeiden rahoittamiseen. Miksi emme lasten sairauksien hoitoon? Meillä kaikilla on vastuu siitä, että lapsemme saavat parasta mahdollista hoitoa.