Vaihtoautoissa riittää valikoimaa

Keväinen autoveronkorotus sai varastot pullistelemaan vaihtoautoja. Varastot ovat vajuneet kohti kuuminta sesonkia, mutta valikoimaa on silti hyvin tarjolla.

talous
Vaihtoauto
Yle

Autokaupassa on ollut tänä vuonna poikkeuksellinen vuosi. Maaliskuun veronkorotus vaikutti rajusti uusien autojen kauppaan. Varastot pullistelivat keväällä vaihtoautoja, mutta nyt Kaakkois-Suomen autoliikkeissä varastot lähentelevät jo normaalia.

Vaihtoautolta odotetaan hyvää varustetasoa

Kouvolasta autokaupoille Lappeenrantaan tullut Irmeli Saarinen-Møller on harkinnut auton vaihtoa jo pitkään. Kevään autoveromuutoksen jälkeen valikoimaa on tarjolla runsaasti, mutta kriteerit täyttäviä autoja vähemmän.

- Ensinnäkin minulla on tietysti mielimerkkejä mitä katson ja sitten muita vaatimuksia. Ajan mielelläni automaattivaiheisella autolla ja nyt haluaisin dieselauton vaihtaa bensa-autoon, koska olen laskenut, että se tulee minulle edullisemmaksi, perustelee omaa valintaansa Saarinen-Møller.

Hyvä varustetaso on siirtynyt myös käytettyihin autoihin. Lisäksi vaihtoautolta odotetaan pieniä kilometrjä ja alhaista hintaa. Lappeenrannasta Imatralle auton perässä tulleelle Erno Riihiselle tärkeintä on taloudellisuus bensan hinnan noustessa.

Kyllä siinä ratkaisee turvallisuus, kulutus ja päästöt

Erno Riihinen

- No kyllä siinä melkein ratkaisee turvallisuus, kulutus ja päästöt. Ne ovat oikeastaan ne kolme tärkeintä kriteeriä. Tietysti ajomukavuus on myös aika tärkeää, luettelee Erno Riihinen.

Uusien autojen kauppa elpymässä

Irmeli ja Erno ovat hyvään aikaan liikkeellä, sillä vaihtoautojen kaupassa eletään nyt ostajan markkinoita. Kevään autoveromuutoksen vuoksi alkuvuoden aikana myytiin puolen vuoden edestä uusia autoja. Tämä näkyi myös vaihtoautojen määrässä

-Tuli todella paljon hyvää vaihtoautoa, mutta lähtivät liikkeelle samantien. Vaihtoautokauppa kävi myöskin hyvin silloin vuoden alkuneljänneksellä, kertoo automyyjä Teemu Sallinen Auto-Hatakalta Imatralta.

Autoja on hyvin tarjolla ja ne ovat hyvälaatuisia

Ilpo Pääkkönen

- Autoja on hyvin tarjolla ja ne ovat hyvälaatuisia. Varasto kuitenkin kiertää aika hyvin, että paljon erilaista autoa tulee vaihtoon. Hinnat pitää olla tänä päivänä aina hyvin tarkasti katsottuna, koska ihmiset ovat valveutuneita ostajia, huomauttaa Auto-Sunin myyntipäällikkö Ilpo Pääkkönen.

Varastot ovat vajuneet, mutta valikoimaa on edelleen hyvin tarjolla. Kesä on erityisesti käytettyjen autojen myyntisesonkia. Vilkkainta aikaa eletään juuri nyt. Myös uusien autojen kauppa on keväällä tulleen stopin jälkeen hiljalleen elpymässä.