1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Humalaisten Venäjällä anastama pienkone yhä kateissa suuretsinnöistä huolimatta

Humalaisen seurueen luvatta käyttöön ottama lentokone on ollut yli viikon kateissa Venäjällä Sverdlovskin alueella. Konetta ei ole löydetty suuretsinnöistä huolimatta ja koneen pelätään joutuneen onnettomuuteen.

Alkoholia nauttineen seurueen yli viikko sitten luvatta käyttöönsä ottama pienkone on edelleen kateissa Venäjän Sverdlovskin alueella. Ryhmän pelätään joutuneen onnettomuuteen.

Koneen matkustajamäärästä oli aikaisemmin epäselvyyttä, mutta tiistaina alueen pelastusjohtaja Andrei Zalensky ilmoitti koneessa olleen lentäjän lisäksi 12 matkustajaa. Yksi kateissa olevan seurueen jäsenistä on tiettävästi Serovin kaupungin liikennepoliisin päällikkö. Koneen lentäjää on aikaisemmin kuvattu kokeneeksi.

Pelastusjohtaja Andrei Zalenskyn mukaan huono sää on vaikeuttanut koneen etsintöjä metsäisellä ja vuoristoisella alueella. Sverdlovskin kuvernööri Jevgeni Kuvaishev sanoo uutistoimisto Itar-Tassille, että etsintöjä laajennetaan. Toistaiseksi etsinnöissä on ollut mukana kaksi lentokonetta ja kolme helikopteria, mutta jatkossa käyttöön pyritään saamaan sotilaskoneita ja lisää helikoptereita.

Alue, jolta konetta etsitään on erittäin laaja. Etsijät ovat käyneet läpi alueen syrjäisiä kyliä ja muun muassa metsästys- ja kalastuspaikkoja. Viranomaisten mukaan tuhansia ihmisiä on kuultu tapauksen vuoksi. Tapauksesta on myös aloitettu rikostutkinta.

Erikoinen konevarkaus tehtiin viime viikolla maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun silminnäkijöiden mukaan alkoholia aikaisemmin juonut seurue otti käyttöönsä Antonov2 -kaksitasokoneen Serovin kaupungin lentokentällä. Serov sijaitsee Uralin itäpuolella noin 50 kilometria Jekaterinburgista pohjoiseen. Kyseistä konetta on käytetty metsäpalojen valvontalennoilla.