Pikkutytön surmasta epäilty rattijuoppo nyt käräjillä

Helsingissä 11-vuotiaan tytön yliajosta ja surmasta epäillyn miehen oikeudenkäynti on alkanut käräjäoikeudessa. Syytekirjelmä on poikkeuksellisen rankka.

Kotimaa
Kukkia Viikintien onnettomuuspaikan luona.
Yle

Syyttäjän mukaan 25-vuotias helsinkiläismies on syyllistynyt samalla kertaa neljään eri rikokseen: törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen ja liikennepakoon tieliikenteessä.

Syytekirjelmästä ilmenevä tapahtumainkuvaus on tylyä luettavaa.

Syyttäjän mukaan mies kuljetti tammikuun alussa iltahämärässä Helsingin Viikintiellä henkilöautoa nautittuaan alkoholia niin, että hänen verensä alkoholipitoisuus on ajon jälkeen ollut 1,98 promillea. Hänen ajonopeutensa oli yli 100 kilometriä tunnissa, vaikka sallittu enimmäisnopeus oli 50 kilometriä tunnissa.

Hän ei antanut esteetöntä kulkua suojatiellä olleelle tai sille astumassa olleelle 11-vuotiaalle tytölle, vaan ajoi tämän yli. Yliajon jälkeen mies pakeni onnettomuuspaikalta. Tyttö menehtyi saamiinsa ruhjeisiin nopeasti.

Syyttäjä vaatii epäillylle neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mies itse on poliisikuulusteluissa kertonut nautiskelleensa alkoholia töissä pitkin päivää ennen rattiin tarttumista. Hän muisti törmänneensä ihmiseen, mutta sanoi menneensä paniikkiin ja paenneensa sen vuoksi paikalta.