Tamperelainen tahtoo naimisiin elokuussa

Tämän kesän suosituin hääpäivä Tampereen kirkoissa on lauantai 4.8. Silloin sormuksia vaihtaa peräti 30 pariskuntaa. Kesähäiden ykköskirkko on Finlaysonin kirkko.

häät (perhejuhlat)
Vihkisormusta asetellaan nimettömään.
Touko Yrttimaa / Yle

Tamperelaisten lähettämässä kesähääkutsussa komeilee todennäköisesti heinä- tai elokuisen lauantain päivämäärä. Kaikkein suosituin vihkipäivä on tänä kesänä lauantai 4.8., jolloin yhteensä 30 pariskuntaa vaihtaa sormuksia kirkkohäissä.

Toiseksi suosituin hääpäivä on lauantai 28.7., jolloin vihitään 27 paria. Myös alkuheinäkuu on suosittua vihkiaikaa, sillä kaikkiaan 25 pariskunnan sormuksiin kaiverretaan hääpäivämääräksi 7.7.

Juhannushäitäkin järjestetään, mutta keskikesän juhla ei ole enää moneen vuoteen noussut vihkivarausten kärkipäähän.

Finlaysonin kirkko on ykkönen

Kun tamperelaispariskunta varaa kirkkoa kesähäilleen, on toiveena useimmiten Finlaysonin kirkko. Suosikkialttarilla solmitaan tämän vuoden kesä-syyskuussa peräti 50 liittoa.

Toiseksi suosituin vihkikirkko on Tuomiokirkko, jossa vihitään kesän mittaan 42 paria. Messukylän vanha kirkko kirii kirkkolistauksen kolmoseksi 32 vihkimisellä.

Suosittujen hääkirkkojen varaukset tehdään useimmiten jo reilusti toivottua hääpäivää edeltävän vuoden puolella. Vihkivarauskäytännöt löytyvät seurakuntien omilta sivuilta.

Hääyötapahtumat jatkuvat

Jos avioituminen kiivaimpaan sesonkiaikaan tai mittavat hääjärjestelyt eivät innosta, pääsee Tampereella tänäkin vuonna alttarille seurakuntien Hääyö-tapahtumassa.

Aleksanterin kirkossa saa loppuvuodesta paitsi siipan, myös helposti muistettavan päivämäärän. 12.12.12.