"Kaikki lähtee siitä että työpaikalla on töitä!"

Nettikeskustelijoiden mielestä hyvällä työpaikalla on ennen kaikkea töitä ja avoin ilmapiiri.

Lukijoiden kanssa syntynyttä

Nimimerkki kivikkolaisen mielestä työ on työpaikalla tärkeintä.

Kaikki lähtee siitä että työpaikalla on töitä! Kaikki muu on vähemmän tärkeää, sillä jos suoritettavaa on liian vähän tai se hoituu vähemmälläkin väellä, alkavat vaikeudet. Työtehtävien tai tilausten ylitarjonta antaa positiivista energiaa ja saa johdonkin huolehtimaan työntekijöistään. Kaikki voivat periaatteessa silloin hyvin. Tämä kommentti koskee ns. pk ja yksityistä yrityssektoria. Kunnallisista, valtion tai suurten yritysten hyvinvointikulttuureista tulee mutkikkaampia koska niissä asenteet ja työteon motivaatio ei samalla tavalla kohdistu "firmalle". Taputtelua tarvitaan ehkäpä enemmän.

Nimierkki Onnellinen opettaja ei kaipaa työpaikalle aamusaunaa vaan avoimuutta

Ei maailman parhaalle työpaikalle tarvita aamusaunaa tai palkkapäiväpitsaa vaan nimenomaan avointa ilmapiiriä ja ajatusta, että olemme kaikki samanarvoisia! Tällainen on ainakin opettajahuone, jossa "juon itse kustantamani kahvin" ja nautin kollegoideni seurasta :). Ja kun rehtori on liikkeellä ajatuksella "olen yksi teistä" niin voisin kuvitella, että olen töissä ainakin lähes maailman parhaassa työpaikassa! ;)

Nimimerkki veturin mielestä tärkeintä on se, että saa rauhassa tehdä työtään

Eihän työpaikan tarvitse ollakaan mikään unelmatyöpaikka, vaan riittää, että siellä saa tehdä rauhassa sitä työtä, johon on valittu. Jo tuo edellyttää, että henkilösuhteet ovat kohtuullisella mallillaan ja esimiehet kohtelevat alaisiaan asiallisesti ja tasapuolisesti. Mutta kun tuollaiseen työyhteisöön tulee esimiesasemaan narsisti, niin hyvin pian se entinen seesteisyys on mennyttä.

Nimimerkki Ex-luotto kaipaa työpaikalle henkilöstön vaikutusmahdollisuuksia

Hyvällä työpaikalla on henkilöstön edustus kunnossa. Henkilöstö tukee edustajiaan (työsuojelu, luottamusmiehet) ja arvostaa yhteistoimintaa joka kehittää työhyvinvointia ja johtamiskulttuuria. Luottamus ansaitaan työpaikan arjessa hyvällä toiminnalla, sitä ei voi saada automaattisesti esim. uusi toimitusjohtaja astuessaan taloon. Hyvä henkilöstöedustus luo avoimen keskustelun työpaikan johtoon ja vaikeatkin asiat saadaan hoidettua arvostavasti ja rauhallisesti. Hyvällä työpaikalla johdolla on oikea aito tahto saada väki viihtymään ja tuottamaan. Esimiehillä on valta ja vastuu tasapainossa.