Terveydenhuollon palvelusivusto Hyvis uudistetaan

Suurimmat uudistukset koskevat sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen laajentamista netin puolelle. Verkkosivuston tarkoitus on toimia muiden palvelumuotojen rinnalla, ei korvata niitä.

verkkosivustot
Hyvis-bussi, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkö Maija Paukkala
Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkö Maija Paukkala astumassa Hyvis -bussin kyytiin.Juho Liukkonen / YLE Etelä-Savo

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskeva Hyvis -verkkopalvelu tarjoaa ensikäden neuvoja ja terveyspalveluita. Vuodesta 2006 pystyssä ollut nettisivusto kokee elokuussa remontin.

Suurin uudistus koskee sivuston palvelupuolta. Esimerkiksi sairaanhoitopiirien viestintää halutaan parantaa siirtämällä viestintää internetin puolelle.

Uudistuksella halutaan parantaa myös sähköistä asiakaspalvelua. Jatkossa asiakas voi esimerkiksi täyttää esitietolomakkeet omalla päätteellään ennen vastaanotolle saapumista.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkö Maija Paukkala painottaa, että Hyviksen verkkopalveluilla ei ole tarkoitus eristää vanhempia ihmisiä palvelujen ulkopuolelle. Verkkosivuston tarkoitus on toimia muiden palvelumuotojen rinnalla, ei korvata niitä.

- On ihan selvää, että verkkosivumme vastaavat resurssipulaamme. Hyviksen avulla pystymme olemaan yhteydessä asiakkaisiimme, Paukkala kertoo.

Työkuormaa pyritään vähentämään välittämällä terveystietoa Hyviksen avulla. Ja jos jokin jää askarruttamaan, voi sivustoilla esittää anonyymisti kysymyksiään foorumille, joihin terveysalan ammattilaiset sitten vastaavat

Paukkalan mukaan tällä hetkellä sivustolla käy noin 10 000 käyttäjää kuukaudessa. Uusilla sivuilla halutaan tavoittaa yhä useampi sairaanhoitopiiriin kuuluva.

Näkyvyyttä verkkopalvelulle haetaankin nyt Savonlinjan linja-autolla, joka on varustettu Hyvis-verkkopalvelun tunnuksella. Linja-auto kiertää Mikkelissä ja lähiseuduilla seuraavan vuoden ajan.