Trainers' House antoi tulosvaroituksen

Valmennusyritys alentaa koko vuoden liikevaihto- ja liikevoittoennustettaan.

talous

Markkinointi- ja valmennustalo Trainers' House alentaa tilikauden 2012 ennustettaan. Liikevaihto ja liikevoitto jäävät viimevuotisesta, yhtiö arvioi.

Syynä tulosvaroitukseen on epävarma markkinatilanne, joka on kiusannut viime syksystä lähtien. Alkuvuoden myynti ei ole ollut odotetun kaltaista. Tosin kulutkin ovat olleet ennustettua pienemmät.

Trainers' Housen yritysvalmennus- ja konsulttitoiminta on niin sanotusti jälkisyklistä, eli sille on usein kysyntää vasta kun taloudessa on tarpeeksi pitkään vallinnut myönteinen vire. Yhtiön ennustettavuutta puolestaan hankaloittaa projektiluonteen takia lyhyt tilauskanta.

Espoolainen Trainers' House arvioi aiemmin, että liikevaihto olisi tänä vuonna samaa tasoa kuin 2011 ja liikevoitto viimevuotista parempi. Tuolloin liikevaihto oli 15,7 miljoonaa euroa ja voitto 1,6 miljoonaa.

Yhtiön osake oli iltapäivällä tulosjulkistuksen jälkeen yhdeksän prosentin laskussa.

Trainers' House on julkisuudessa henkilöitynyt sen entiseen toimitusjohtajaan, mediapersoona Jari Sarasvuohon. Sarasvuo jätti tehtävän viime vuoden tammikuussa ja vaikuttaa tätä nykyä yhtiön hallituksessa.

Trainers' Housella on noin 120 työntekijää.