1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. frisbeegolf

Frisbeegolffareille lisää väyliä Joensuuhun

Suositun frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksia halutaan parantaa Joensuussa. Frisbeegolfiin ja ultimateen keskittynyt seura Joen Liitokiekko suunnittelee laajentavansa kahta kaupungin kolmesta frisbeegolf-radasta.

Kuva: Milla Holm / Yle

Utran ja Kirkkopuiston alueet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa korimäärää molemmilla radoilla yhdeksästä kahdeksaantoista, kerrotaan seurasta. Kaupungin kolmas frisbeegolf-rata Karsikon koulun läheisyydessä on tarkoitus jättää nykyiselleen, 9-väyläiseksi.

Radat tarjoavat erilaisia haasteita, kertoo ratojen suunnittelussa mukana ollut Jyrki Hämäläinen.

- Karsikko ja Utra ovat suurimmaksi osaksi metsämaastoa, siellä on korkeuseroja ja vaikeampaa kulkua. Olemme tehneet radat haastellisemmiksi. väylät ovat lyhyempiä, mutta siellä joutuu miettimään miten heittää, koska puita on edessä. Kirkkopuistossa pääsee tekemään pitkiä heittoja.

Karsikon ja Utran radoilla ei käyttäjiä vielä ole yhtä paljon kuin Kirkkopuistossa, mutta tilanne tulee muuttumaan, arvelee Hämäläinen.

- Todennäköisesti se tulee tämän kesän aikana muuttumaan, kun lajin suosio kasvaa entisestään.

Ratoihin uppoaa kymppitonni

Ratojen laajennustyöt vaativat noin 10 000 euroa jos rakennustyöt tehdään talkoilla. Seuran tarkoituksena on rahoittaa laajennus keräämällä sponsorirahaa joensuulaisilta yrityksiltä.

Laajennusluvat kaupungilta saatuaan seura tarjoaa yrityksille mahdollisuutta osallistua radan rakennuskustannuksiin ostamalla yritykselleen nimikkoväylän joko yhdeltä tai kahdelta laajennettavalta kentältä.

Radat ovat laajentamisen jälkeen edelleen kaikille avoimia ja maksuttomia. Tällä hetkellä lähin 18-väyläinen rata sijaitsee Kuopiossa.  

Karsikko ja Utra ovat suurimmaksi osaksi metsämaastoa.

Jyrki Hämäläinen

Haasteita peliin aktiiviharrastajat hakevat eri puolilta Suomea. Joensuulainen Ismo Louhelainen on ihastunut Kuopion rataan.

- Tekisi jo mieli lähteä katselemaan mieltä siellä näyttää, koska sinne on todennäköisesti tehty kesän aikana parannuksia.

Ville Nivalainen puolestaan suunnittelee tutustuvansa tulevaisuudessa Tampereen ja Jyväskylän ratoihin.

Myös Kolilta löytyy harrastajille haasteita, sillä laskettelurinteeseen on kesän ajaksi rakennettu pelipaikka.