Porin seudulla uskaltaa syödä salaattia

Valtaosa Porin seudun salaateista läpäisi ympäristöterveydenhuollon seulan. Lounas- ja pizzaravintoloiden salaattien laatua tutkittiin kevään aikana yli 30 kohteessa.

Kuva: Yle

Ravintoloissa tarjottavien salaattien laatu todettiin Porin seudulla pääosin hyväksi. Ympäristöterveydenhuolto otti maalis-toukokuun aikana näytteitä yli 32:sta eri kohteesta. Tarkastelun kohteena olivat tuore- ja ruokasalaatit, raasteet ja salaatinkastikkeet.

Näytteitä otettiin 68 kappaletta. Niistä 53, eli 78 % todettiin laadultaan hyviksi. Laadultaan tyydyttäviä oli 4, välttäviä 7 ja huonoja 4 kappaletta.

Tarkastusten yhteydessä ravintoloita opastettiin elintarvikkeiden käsittelyhygieniasta ja oikeista säilytys- ja tarjoilulämpötiloista.