Hyppää sisältöön

Heinola ilahtui reumasairaalan kaupasta

Heinolassa ollaan tyytyväisiä siihen, että entisen reumasairaalan tiloihin saadaan jälleen toimintaa ja sitä kautta työpaikkoja kaupunkiin.

Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Heinolan reumasairaalan kiinteistön rakennuksineen osti Carelogi Oy. Sen taustalla ovat yrittäjät Juha ja Jaana Kukkonen. Carelogin tarkoituksena on kehittää alueelle hyvinvointi- ja osaamiskeskus.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Juhani Ahoselle kauppa tuli mieluisana yllätyksenä. Kaupunki on tiloissa merkittävä vuokralainen jo nykyisellään ja tämän hän uskookin vauhdittaneen kauppaa. Vahva käyttöpohja oli olemassa.

- Kun saadaan nämä kesäloma-asiat välistä pois, niin sen jälkeen keskustellaan puolin ja toisin, miten voimme olla avuksi, jotta toimintoja saadaan riuskasti liikkeelle. Varmasti tarvitsemme sieltä vielä vähän lisääkin tilaa käyttöön, Ahonen toteaa.

Keskitettyä vanhustenoitoa alueelle

Iso osa kaupungin vanhustenhoidosta on sijoitettu reumasäätiön tiloihin.  A-siiven seitsemässä kerroksessa asustelee noin 90 vanhusta, henkilökuntaa tiloissa on kuutisenkymmentä. Vanhus- ja hoitopalvelujohtaja Riitta West kertoo, että kaupungilla on kiinteistössä vuokraneliöitä nelisentuhatta.

- Reumasäätiön tiloihin olemme siirtäneet terveyskeskusten pitkäaikaispotilaat tehostettuun palveluasumiseen. Lisäksi tässä kevään aikana olemme vielä purkaneet jonoja siirtämällä alueelle

Entisen reuman tiloissa hoidettavat vanhukset tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa. Hoidettavat asuvat vuokralla omassa huoneessaan, missä on omat huonekalut.

Elokuussa valtuusto päättää siitä, siirretään kirkonkylän Kanervalan ryhmäkodissa asuvat 18 vanhusta myös reumasairaalan tiloihin Mäntylä-kotiin.

- Vapautuviin Kanervalan tiloihin tulisi lasten tukiyksikkö, West mainitsee