Soul-siskot jää tarinana raakileeksi

Pacashau on jossain pain Yhdysvaltain syvää etelää sijaitseva tuppukylä. Globaaleista taloustrendeistä johtuen myös Pacashaulla menee huonosti.

Kuva elokuvasta Soul-siskot. Kuva: FS Film

Kaupungin asukkaat uskovat kuitenkin paikallisen kirkkokuoron tuovan uutta nostetta kaupungille voittamalla maanlaajuisen Joyful Noise –kilpailun. Kuoron sisällä on kuitenkin ristiriitoja. Kuoron uusi johtaja, jääräpäinen Vi Rose Hill (Queen Latifah) haluaa pitää kiinni kuoron hyväksi koetusta perinteisestä tyylistä. Häntä vastassa on tulisieluinen G.G. Sparrow (Dolly Parton), joka monen muun tapaan pitää vanhaa tyyliä aikansa eläneenä. Omat kiemuransa soppaan tuovat näiden voimanaisten yhteisen sävelen löytävät jälkeläiset.

Soul-siskot ohjannut ja käsikirjoittanut Todd Graff on itse asiassa enemmän muusikko kuin ohjaaja. Graff on uransa aikana näytellyt niin Broadway-musikaaleissa kuin toiminut mm. sellaisten artistien kuten James Taylorin, Carly Simonin, Pete Seegerin ja Peggy Leen taustalaulajana.

Vaikka kenties muusikkona kova sana onkin, niin elokuvantekijänä Todd Graff ei ainakaan tämän kolmannen ohjaustyönsä myötä yllä kovin korkealle. Tarinana Soul-siskot on melkoinen raakile, eikä se muutenkaan pahemmin säväytä. Soul-siskojen pääosissa nähdään osaavaakin työtä joskus tehneet Queen Latifah ja Dolly Parton. Tässä heidät, kuten kaikki muutkin näyttelijät, on päästetty yli sieltä missä aita on matalin.

Dolly Parton on jo vuosia tehnyt pilaa kauneusleikkauksin muokatusta ulkonäöstään. Asialla vitsaillaan tässäkin, mutta huumori alkaa olla vähän kolkkoa, sillä Parton alkaa näyttää jo melkoisen groteskilta.

Yksikään lihas hänen naamassaan ei enää liiku ja puhekin alkaa liiallisen kasvojen kiristelyn myötä sammaltaa. Onneksi se tärkein eli lauluääni tuntuu sentään vielä olevan tallella. Laulaa osaavat muutkin näyttelijät. Valitettavasti kieltämättä komeat, gospelvaikutteiset musiikkinumerot eivät pelasta tätä yksinkertaisesti puuduttavan tylsää elokuvaa, jonka ainokainen tähti kuuluukin sen musiikille.