Väliinputoavat Lumiat saavat lohtu-softaa

Nokia houkuttelee kännykkäostoksille lupaamalla melkein yhtä hyvän päivityksen kuin Windows Phone 8. Kumppaniyhtiö Microsoft julkisti viime yönä uuden älypuhelinalustan - jota ei saa nyt myytäviin Nokian puhelimiin.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia vakuuttaa, etteivät nykyiset Lumia-puhelimet jää kehityksestä jälkeen. Älypuhelinalusta Windowsin kehittäjä, amerikkalainen Microsoft esitteli viime yönä uusimman Windows Phone 8-version, jota ei kuitenkaan voi asentaa nyt myynnissä oleviin nokialaisiin. Windows Phone 8 tulee myyntiin syksyllä.

Aina seuraavan generaation tuotteet ovat parempia.

Ilari Nurmi

Nokian älypuhelinyksikön markkinointijohtaja Ilari Nurmi ei halua, että kuluttajat odottavat kännykkäkauppoja kesän yli.

- Nokian Lumian tämänhetkiset laitteet saavat myös ohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat käyttökokemusta, Nurmi lupaa.

- Microsoft on tekemässä toisen softapäivityksen, Windows Phone 7.8, näihin nykyisiin Lumia-tuotteisiin. Se tuo nykyisiin puhelimiin ison osan niistä näkyvistä parannuksista, mitä Windows Phone 8 tuo.

Silmiinpistävin muutos Microsoftin esittelyssä oli uusi aloitusnäyttö Windows 8:ssa. Esimerkiksi tämä tulee päivityksenä Nokian tämänhetkisiin Lumia-puhelimiin.

Nokia on tuonut markkinoille jo neljä Lumia-mallia eri hintaluokkiin. Uusinta ohjelmistoa ei Nurmen mukaan saa niihin siksi, että Windows Phone 8 asettaa tietyt vaatimukset "raudalle" eli itse puhelimelle.

- Aina seuraavan generaation tuotteet ovat parempia, markkinointijohtaja toteaa.

Nokian osake reagoi Microsoft-uutiseen Helsingin pörssissä 0,7 prosentin luisulla.